ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Κρήτη | Χιλιάδες τόνοι κρασιού παραμένουν στις δεξαμενές«Κραυγή» αγωνίας των αμπελουργών του Ηρακλείου καθώς χιλιάδες τόνοι κρητικού κρασιού παραμένουν στις δεξαμενές, αφού η αγορά δεν έχει ανοίξει και οι τεράστιες αυτές ποσότητες δεν απορροφήθηκαν, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ, Μύρωνα Χιλετζάκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σε λίγες ημέρες, ξεκινά ο τρύγος ενώ την ίδια ώρα οι δεξαμενές είναι γεμάτες από το περσινό προϊόν, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο «Ράδιο Κρήτη» και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, ο έμπειρος συνεταιριστής.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Οι αγρότες ζητούν στήριξη από την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ όπως σημείωσε ο κ. Χιλετζάκης, ο Υπουργός, Σπήλιος Λιβανός, αναμένεται να επισκεφθεί την Κρήτη, εντός του Ιουλίου, ώστε να τεθεί επί τάπητος η νέα προγραμματική περίοδος.

Ο ίδιος σημείωσε ότι απαιτείται νέα απόσταξη κρίσης, ενώ το ποσό που έχει διασφαλιστεί συνολικά για τον αγροτικό κόσμο σε αυτόν τον τομέα ανέρχεται στα 1 εκ. 400.000 ευρώ και από αυτό η Κρήτη διεκδικεί σημαντικό ποσό.

swell adv 2021

Ο κ. Χιλετζάκης ξεκαθάρισε ότι κατά την επίσκεψη του Υπουργού στο νησί μας, το θέμα του κρητικού αμπελώνα θα είναι στα πρώτα που θα τεθούν προς συζήτηση, ενώ υποστήριξε ότι, πέρυσι, η ΕΑΣΗ στήριξε σε μεγάλο βαθμό τους παραγωγούς, πήρε τη σοδειά τους σε καλή τιμή, όμως τώρα, και μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά, το κρασί παρέμεινε αδιάθετο.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos


Πηγή
ekriti.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button