Αγροτικά

Κρήτη | Αυξήσεις σε ρεύμα και νερό για τους αγρότες – Παρέμβαση της Περιφέρειας

Την παρέμβαση της Περιφέρειας Κρήτης στο σοβαρό θέμα που έχει προκύψει με τις αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια και οι οποίες έχουν προκαλέσει “βραχυκύκλωμα’ στους ΤΟΕΒ όλης της Κρήτης που διαθέτουν νερό στους αγρότες προανήγγειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ.Γιάννης Γουλιδάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Λευτέρη Βαρδάκη.

Ο κ.Γουλιδάκης που είχε συνάντηση με τους προέδρους των ΤΟΕΒ Λασιθίου ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο καθώς η ρήτρα αναπροσαρμογής που έχει επιβληθεί στους λογαριασμούς ρεύματος που έχουν έρθει στους Οργανισμούς και οι οποίοι έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, προκαλεί οικονομική ασφυξία στους ΤΟΕΒ που θα αναγκαστούν να μετακυλήσουν το κόστος άντλησης και μεταφοράς του αρδευτικού νερού στους αγρότες.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Στο πλευρό των αγροτών ο Περιφερειάρχης

Για το λόγο αυτό όπως είπε ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ.Σταύρος Αρναουτάκης θα αναζητήσει λύσεις με παρέμβαση της Περιφέρειας ενώ το ζήτημα που έχει προκύψει θα συζητηθεί όπως και άλλα προβλήματα του πρωτογενή τομέα που βλέπει να ανεβαίνει το κόστος παραγωγής, στο Περιφερειακό συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίαση του.

Το Ράδιο Κρήτη την περασμένη εβδομάδα είχε ασχοληθεί και αναδείξει το μείζον θέμα για ΤΟΕΒ και αγρότες που θα δουν μεγάλη αύξηση στα τιμολόγια του νερού απόρροια ττων τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και οι οικιακοί καταναλωτές αφού επηρεάζονται και οι ΔΕΥΑ.


Οι προτάσεις των ΤΟΕΒ Λασιθίου

Οι εκπρόσωποι των ΤΟΕΒ Λασιθίου κατέθεσαν υπόμνημα με προτάσεις στον Αντιπεριφερειάρχη Λασιθίου ζητώντας μεταξύ άλλων:

kingeight 2021a
detorakis adv jul2021
bakaliko lagos

1) Ένταξη των ΤΟΕΒ στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης με παράλληλη ενίσχυση του από εθνικούς ή/και ευρωπαϊκούς πόρους

2) Μείωση των ρυθμιζόμενων χρεώσεων και του ΦΠΑ στο ελάχιστο δυνατό

3) Διαπραγμάτευση με τη ΔΕΗ για τη δημιουργία ειδικών συμβάσεων τιμολόγησης για τους ΤΟΕΒ

4) Η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα έργα των ΤΟΕΒ που κύριο στόχο έχουν την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

5) Την εκπόνηση μελέτης, σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης, που θα αφορά την διερεύνηση μεθόδων και τρόπων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας από τους ΤΟΕΒ και να προχωρήσει το πρόγραμμα εγκατάστασης φωτοβολταικών συστημάτων


Σχετικά άρθρα

Back to top button