Πέμπτη, 22 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΚρήτη | Αγρότες χάνουν τις επιδοτήσεις τους λόγω δασικών χαρτών

Κρήτη | Αγρότες χάνουν τις επιδοτήσεις τους λόγω δασικών χαρτών

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Να αποσυρθούν οι δασικοί χάρτες ζητούν οι αγρότες στην Κρήτη, μέσω των οργανώσεων τους, όπως και οι ιδιοκτήτες γής. Ως γνωστό οι επιδοτήσεις είναι ανάλογες της γης που κατέχει κάποιος.

Εάν μειωθεί η εμφανίσιμη ως καλλιεργούμενη γη θα κοπούν και τα ποσά. Αυτό ξεσήκωσε διαμαρτυρίες, αφού όπως φαίνεται πολλοί θίγονται από τους νέους χάρτες. Να σημειωθεί ότι στους Χάρτες κατά δήλωση των κατοίκων περιλαμβάνονται λιμάνια, δρόμοι και κατοικίες, που χαρακτηρίζονται ως Δασικές Εκτάσεις.

mechanical adv 2021

Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Σητείας, Τυμπακίου, Καντάνου – Σελίνου και Ιεράπετρας δεν κλήθηκαν να παραβρεθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι του αγροτικού κλάδου στην συζήτηση για τους δασικούς χάρτες. Είναι φλέγον θέμα και απασχολεί το σύνολο της υπαίθρου, σύμφωνα με τον Πρίαμο Ιερωνυμάκη, πρόεδρο ομάδας αμπελουργών ελαιουργών της Κρήτης. Επιπλέον, τονίζει ότι το κόστος από τα παράβολα της ένστασης είναι πολύ υψηλό και δεν μπορούν να το αναλάβουν οι παραγωγοί.

apostolakis adv 2

Όπως εξηγεί ο κ. Ιερωνυμάκης, για κάποιους λόγους κάποια κομμάτια γης έμειναν αναξιοποίητα και έτσι χαρακτηρίστηκαν ως χορτολιβαδικά. Με τους νέους χάρτες το 60% της Κρήτης βγαίνει δασικό ή χορτολιβαδικό. Οι κάτοικοι το απορρίπτουν και δηλώνουν ότι είναι καλλιεργήσιμη έκταση. Εκ της γεωγραφίας του νησιού αυτό είναι αδύνατο. Συχνά η καταπάτηση ενεργείται από την δημόσια διοίκηση, δήμους και περιφέρειες. Οι ιδιοποιήσεις και καταπατήσεις δημόσιας γής είναι γενικό φαινόμενο σχεδόν σε ολόκληρη την χώρα. Το ότι συνέβησαν προ δέκα, είκοσι, ή πενήντα ετών δεν αλλάζει το γεγονός.

zygos gif 2020b
wind one adv
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble