Τρίτη, 20 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΙεράπετρα: Οι παραγωγοί για την διακίνηση και εμπορία των κηπευτικών τους

Ιεράπετρα: Οι παραγωγοί για την διακίνηση και εμπορία των κηπευτικών τους

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Στην καθημερινή εμπορική διαδικασία διακίνησης των κηπευτικών της Ιεράπετρας εμπλέκονται τα δημοπρατήρια, οι τοπικοί έμποροι, οι εξαγωγικές επιχειρήσεις, τα συσκευαστήρια και οι μεταφορικές εταιρείες.

Ορισμένοι παραγωγοί επιλέγουν την απευθείας αποστολή των προϊόντων τους σε εμπόρους εκτός Κρήτης. Ο καθένας τους ξεχωριστά και όλοι μαζί, αποτελούν έναν πολύτιμο κρίκο στην αλυσίδα που ξεκινάει από τον παραγωγό και καταλήγει στον καταναλωτή.

mechanical adv 2021

Το μόνο βέβαιο είναι, ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι, επιδιώκουν την συνολική ικανοποίηση όλων των κρίκων της αλυσίδας, διαφορετικά δεν θα έχουν μέλλον στο αντίστοιχο επάγγελμα.

apostolakis adv 2

«Αναφορικά με τον καθορισμό των καθημερινών τιμών στα αγροτικά προϊόντα, οι παράγοντες που τελικά τις διαμορφώνουν ποικίλουν κατά περίπτωση, αλλά γενικότερα εμπίπτουν στους κανόνες που ορίζονται από την αγορά όπως π.χ. η προσφορά και η ζήτηση από άλλες περιοχές, με αντίστοιχο προϊόν, η τοπική προσφορά και ζήτηση, ο χρόνος παράδοσης, η αγοραστική δύναμη στο κοινό όπου απευθυνόμαστε, η περίοδος πώλησης, ο τρόπος και ο χρόνος πληρωμής, η έγκαιρη ή μη, έκδοση παραστατικών, κ.α. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα πολύπλοκο αλγόριθμο που καθημερινά καλούνται να λύσουν οι εμπλεκόμενοι και που στην πλειοψηφία, το αποτέλεσμα δεν προέρχεται από μονομερείς ενέργειες αλλά από συμφωνία και των δύο πλευρών.

Όσον αφορά την κατώτερη τιμή και την τιμή εκκίνησης ενός προϊόντος από τον παραγωγό, αναφέρουμε ότι, προβλέπεται σαν διαδικασία σε κάθε Δημοπρατήριο και πραγματοποιείται σε μεγάλο βαθμό, καθώς την τελική τιμή που προσφέρεται σε κάθε προϊόν, ο παραγωγός πρέπει να αποφασίσει αν την δέχεται ή όχι. Στις περισσότερες περιπτώσεις γίνετε δεκτή από τους παραγωγούς.

Σημαντικό όμως είναι, ότι η συντριπτική πλειονότητα των παραγωγών, αδυνατούν να λύσουν τον παραπάνω αλγόριθμο, με αποτέλεσμα να μην ορίζουν τελικά την προσδοκώμενη τιμή για το προϊόν τους. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, ίσως η απόφασή τους να φέρνει ακόμα και το αντίθετο αποτέλεσμα», αναφέρει το Δ. Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Ιεράπετρας.

zygos gif 2020b
wind one adv
Stream+
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
notakis adv
tech store adv 2021
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble