Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΙεράπετρα | Απουσία ελέγχων στα εισαγόμενα κηπευτικά

Ιεράπετρα | Απουσία ελέγχων στα εισαγόμενα κηπευτικά

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Αναφορά προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κατατέθηκε στις 27.1.2021 από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ, κ. Μανόλη Θραψανιώτη, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κρήτης.

Με αφορμή την επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας,  ζητούνται άμεσα μέτρα για την διασφάλιση του εισοδήματος των παραγωγών, αλλά και την προστασία της υγείας των καταναλωτών, που απειλούνται από αμφιβόλου ποιότητας προϊόντα τρίτων χωρών εκτός Ε.Ε.

mechanical adv 2021

Αναλυτικά η Αναφορά:

apostolakis adv 2

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

 Θέμα:  «Εισαγωγές κηπευτικών από τρίτες χώρες, εν μέσω πανδημίας Covid-19»

 Με την παρούσα Αναφορά, σας καταθέτουμε την από 26 Ιανουαρίου 2021 επιστολή του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας, την οποία υπογράφει ο πρόεδρός της κ. Γαϊτάνης Ιωάννης. Σε  αυτήν ζητείται από τα αρμόδια Ευρωπαϊκά Όργανα και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  να μεριμνήσουν, ώστε να προστατευτεί άμεσα το εισόδημα των Ελλήνων και  Ευρωπαίων παραγωγών, το οποίο συρρικνώνεται δραματικά, όχι μόνο εξαιτίας της περιορισμένης ζήτησης που καταγράφεται από την πανδημία, αλλά και από τη συνέχιση της κάλυψης της ζήτησης από εισαγόμενα προϊόντα. Ειδικά, όταν εκείνα προέρχονται από αμφιβόλου ποιότητας και ασφάλειας προορισμούς όπως αυτή της ΤΟΥΡΚΙΑΣ, που είναι πιο ανταγωνιστικά λόγω της μεγάλης υποτίμησης της τουρκικής λίρας. Τα Ελληνικά – Ευρωπαϊκά προϊόντα θερμοκηπίου παραμένουν αδιάθετα με μεγάλο οικονομικό κόστος για τους Έλληνες  και Ευρωπαίους παραγωγούς.

Οι παραγωγοί ζητούν την αναθεώρηση του Θεσμικού Πλαισίου Ελέγχου για φρούτα και κηπευτικά, τα οποία εισάγονται από τρίτες χώρες προς στην Ε.Ε. και κυρίως από την Τουρκία, ώστε να προφυλαχτεί η υγεία του Ευρωπαίου καταναλωτή, αλλά, παράλληλα να διασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα του Ευρωπαίου παραγωγού και η ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής αγροτικής οικονομίας και υπαίθρου.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωση μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν(1):  Επιστολή του προέδρου του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Παραγωγών εκτός Εποχής Κηπευτικών & Αγροτικών Δραστηριοτήτων Φυτικής Παραγωγής Ιεράπετρας .

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Θραψανιώτης Μανόλης

Βαρδάκης Σωκράτης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Μαμουλάκης Χάρης

Ξανθός Ανδρέας

Πολάκης Παύλος

zygos gif 2020b
wind one adv
001
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble