Κυριακή, 18 Απρ 21
box cafe adv2020
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΗ κλιματική αλλαγή φέρνει τη Ρωσία κυρίαρχο στην παγκόσμια αγροτική παραγωγή

Η κλιματική αλλαγή φέρνει τη Ρωσία κυρίαρχο στην παγκόσμια αγροτική παραγωγή

cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
vasilakis
kingeight 2021a
kokolakis adv 2021 3

Σε παλαιότερες εποχές, ο Βλάντιμιρ Πούτιν ήταν ένας από τους ηγέτες που συνήθιζαν να υποβαθμίζουν την απειλή της κλιματικής αλλαγής. «Μια αύξηση των δύο ή τριών βαθμών δεν θα ήταν τόσο άσχημο ενδεχόμενο για μια βόρεια χώρα, όπως η Ρωσία», είχε δηλώσει ο πρόεδρος της χώρας το 2003. «Ίσως θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε λιγότερα για γούνινα παλτό και η συγκομιδή σιτηρών θα ανέβαινε».

Μπορεί από τότε ο Ρώσος πρόεδρος να έχει αλλάξει σημαντικά την προσέγγισή του, ευθυγραμμιζόμενος με τις προειδοποιήσεις των κλιματολόγων (σ.σ. το 2015 χαρακτήρισε την κλιματική αλλαγή ως «μία από τις σοβαρότερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα»), ωστόσο εξακολουθεί να θέλει να ενισχύσει την παραγωγή σιτηρών της Ρωσίας.

mechanical adv 2021

Ως προς αυτή την επιδίωξη, η κλιματική αλλαγή τού προσφέρει μια σημαντική χείρα βοηθείας. Θα μπορούσε μάλιστα να δώσει ακόμη περισσότερη ώθηση στο μέλλον, σύμφωνα με ένα μακροσκελές άρθρο των New York Times που εκπονήθηκε σε συνεργασία με την ερευνητική ιστοσελίδα ProPublica, με τίτλο «Πώς η Ρωσία κερδίζει την κλιματική κρίση».

apostolakis adv 2

Το εκτενές δημοσίευμα σκιαγραφεί τη Ρωσία ως μια ανερχόμενη αγροτική δύναμη με την προοπτική να γίνει ένας πραγματικός κολοσσός. Χάρη στην αχανή, προς το παρόν ανεκμετάλλευτη και με ολοένα αυξανόμενη θερμοκρασία περιοχή της Σιβηρίας, το συμπέρασμα που εξάγει ο περιβαλλοντικός ανταποκριτής της ProPublica, Άμπραχαμ Λουστγκάρτεν, είναι ασφαλές: «Καμία χώρα δεν βρίσκεται σε πλεονεκτικότερη θέση να εκμεταλλευτεί την κλιματική αλλαγή από ό,τι η Ρωσία».

Ο Καναδάς και οι σκανδιναβικές χώρες έχουν επίσης πολλά να κερδίσουν από την υπερθέρμανση του πλανήτη, παραδέχεται ο Λουστγκάρτεν. Ωστόσο, η Ρωσία έχει πολύ περισσότερη διαθέσιμη γη. Στο άρθρο παρατίθεται η επιστημονική εκτίμηση ότι η τήξη των μόνιμα παγωμένων εδαφών θα καταστήσει 2 εκατομμύρια τετραγωνικά μίλια της Σιβηρίας διαθέσιμα για καλλιέργεια έως το 2080. Αυτή η έκταση ισοδυναμεί με σχεδόν 5,2 δισεκατομμύρια στρέμματα. Συγκριτικά, αυτήν τη στιγμή στις Ηνωμένες Πολιτείες καλλιεργούνται μόλις 3,6 δισ. στρέμματα.

Η Σιβηρία πιστώνεται και ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή: την υψηλή διαθεσιμότητα σε μετανάστες για αγροτική εργασία. Καθώς το βέλτιστο κλίμα για την ανθρώπινη παραγωγικότητα θα μετατοπιστεί βορειότερα τα επόμενα χρόνια, ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού των πυκνοκατοικημένων γειτονικών χωρών της Ασιατικής Ρωσίας αναμέσεται να χαράξει την ίδια πορεία.

Για έναν Αμερικανό εμπειρογνώμονα εξωτερικής πολιτικής που αναφέρεται στο άρθρο, η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να κυριαρχήσει μελλοντικά στην παγκόσμια αγροτική παραγωγή, κάτι το οποίο χαρακτηρίζεται από τον ίδιο ως «ζήτημα εθνικής ασφάλειας» που «υποτιμάται ως γεωπολιτική απειλή» από τις ΗΠΑ.

zygos gif 2020b
wind one adv
Newsroom
Newsroomhttps://www.cna.gr
Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-
bbq stories2020
notakis adv
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble