ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ερχεται το νομοσχέδιο για τις σταυλικές εγκαταστάσειςΤις επόμενες ημέρες έρχεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις σταυλικές εγκαταστάσεις, το οποίο προβλέπει την απλοποίηση της διαδικασίας προς όφελος των κτηνοτρόφων.

«Το νομοσχέδιο έρχεται ουσιαστικά και επιλύει χρόνια προβλήματα των πρόχειρων καταλυμάτων, τα οποία αποτελούν ουσιαστικά και την πλειοψηφία των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων», δήλωσε σχετικά η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Φωτεινή Αραμπατζή, από τον Τύρναβο της Λάρισας, μετά την συνάντηση που είχε με τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι οποίοι έθεσαν στο τραπέζι των συζητήσεων το αυξημένο κόστος παραγωγής αλλά και την εκτόξευση των τιμών των ζωοτροφών.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Η κ. Αραμπατζή σημείωσε πως «το νομοσχέδιο φέρνει ρυθμίσεις οι οποίες μειώνουν το κόστος κατασκευής, δίνουν λύση στην καθετοποίηση των υπαρχουσών μονάδων, αλλά και στη νομιμοποίηση αυτών». Μεταξύ άλλων, τόνισε πως οι ρυθμίσεις του λαμβάνουν υπόψη και σέβονται τους περιβαλλοντικούς όρους, σημειώνοντας παράλληλα πως «τακτοποιούνται θέματα που ταλάνιζαν τους κτηνοτρόφους μέχρι πρότινος».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο θέμα των «ελληνοποιήσεων» που απασχολεί έντονα τους κτηνοτρόφους, τονίζοντας πως «έχουμε ψηφίσει τον αυστηρότερο νόμο που έχει ψηφιστεί ποτέ και αφορά την ποινικοποίηση των ελληνοποιήσεων». Όπως είπε η υφυπουργός, με αυτόν τον τρόπο και «με την εφαρμογή πολύ συντονισμένων ελέγχων, ειδικά την περίοδο του Πάσχα, έχουμε ενεργοποιήσει έναν ενάρετο κύκλο τιμών στην παραγωγική διαδικασία».

swell adv 2021

Αναφερόμενη εξάλλου και στα υπόλοιπα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα για τον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα, αναφέρθηκε στη μείωση των φορολογικών συντελεστών, στην μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, στη μη καταβολή του τέλους επιτηδεύματος και εισφορά αλληλεγγύης για δεύτερη χρονιά, καθώς και στη μείωση της προκαταβολής από το 100% στο μισό.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Τέλος, η κ. Αραμπατζή παρατήρησε ότι για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια καταγράφεται θετικό αγροτικό εμπορικό ισοζύγιο, σημειώντας ότι «η ζήτηση για ελληνικά προϊόντα, τόσο της φυτικής παραγωγής, όσο και της κτηνοτροφίας, είναι μεγάλη από τις διεθνείς αγορές», είπε χαρακτηριστικά η υφυπουργός.

Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Νίκος Παλάσκας, σε δήλωσή του σημείωσε ότι «το νομοσχέδιο είναι σε πολύ καλή κατεύθυνση», ενώ αναφέρθηκε στα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους σχετικά με το κόστος των ζωοτροφών.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας, Γιάννης Γκουρομπίνος, παρουσίασε από την πλευρά του τα θέματα που αφορούν τους κτηνοτρόφους και ειδικά το ζήτημα τους κόστους των ζωοτροφών, τονίζοντας πως πρόταση τους είναι, η κυβέρνηση να παροτρύνει τους αγρότες να καλλιεργήσουν καλαμπόκι, «ώστε να υπάρχει αυτάρκεια σαν χώρα στην παραγωγή καλαμποκιού».

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Τυρνάβου, Γιάννης Κόκκουρας, μιλώντας για το νομοσχέδιο, τόνισε ότι «ευνοεί τους κτηνοτρόφους που με εύκολες γρήγορες διαδικασίες και απλές, μπορούν να στεγάσουν τα ποίμνια τους σε σωστές και προβλεπόμενες περιβαλλοντικά εγκαταστάσεις».


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button