ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Δικαίωμα και για τον 5ο κύκλο της επιστρεπτέας χτίζουν οι αγρότεςΌπως εξηγούν στο Agronews λογιστές, με τον έως τώρα προγραμματισμό όσοι αγρότες κατέθεσαν με επιτυχία αίτηση στον προηγούμενο 4ο κύκλο του μέτρου της επιστρεπτέας προκαταβολής και έλαβαν το ποσό των 1000 ευρώ, μπορούν να επαναλάβουν την διαδικασία και τον Ιανουάριο. Ωστόσο είναι γεγονός πως παραμένει ασαφές ακόμα το πλαίσιο που θα διέπει τους αγρότες, δεδομένου ότι η ένταξή τους στο μέτρο αυτό, έγινε την τελευταία στιγμή, όπως σχολιάζουν αρκετοί.

Στο ευρύτερο πλαίσιο που αφορά τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, το ύψος της ενίσχυσης καθορίζεται από τον μαθηματικό τύπο που θα εφαρμοστεί ο οποίος δεν είναι ακόμα γνωστός και θα συνυπολογίζεται ολόκληρη η περίοδος Σεπτεμβρίου-Δεκεμβρίου.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Αυτό σημαίνει ότι το ποσό θα προσαρμόζεται ανάλογα και με το ποσό που έλαβαν οι επιχειρήσεις στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, που αφορούσε στο διάστημα Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου.

Μένει να διασαφηνιστεί αν κατ΄ επέκταση δίνεται η δυνατότητα σε όσους αγρότες δεν πρόλαβαν να αιτηθούν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 4, να λάβουν την ενίσχυση για το σύνολο του ποσού, ήτοι των 1000 ευρώ + 1000 ευρώ του προηγούμενου κύκλου.

swell adv 2021

Όπως έγινε γνωστό, η επιστρεπτέα προκαταβολή 5 ύψους άνω του 1 δισ. ευρώ θα δοθεί τον Ιανουάριο του 2021, με βάση την πτώση τζίρου Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2020.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Το 50% της ενίσχυσης δεν επιστρέφεται, υπό τον όρο διατήρησης του ίδιου επιπέδου απασχόλησης έως το τέλος Ιουνίου του 2021. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι επιχειρήσεις, εφόσον πληρούν τα κριτήρια πτώσης τζίρου.

Επιπλέον, δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν και οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.


Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button