Δευτέρα, 17 Μαΐ 21
box cafe αδω 2021
ΑρχικήΑΓΡΟΤΙΚΑΑΣΙ προς Πλακιωτάκη | Λύση στο πρόβλημα των επιταγών για την εξόφληση...

ΑΣΙ προς Πλακιωτάκη | Λύση στο πρόβλημα των επιταγών για την εξόφληση παραστατικών μεταφοράς

kokolakis adv 2021 3
cosmos adv 2021
al dente
drop adv2020
kingeight 2021a

Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, στέλνει ο Ενιαίος Αγροτικός Σύλλογος Ιεράπετρας ζητώντας την  τροποποίηση της ΚΥΑ 2021 στην δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο, ώστε να δοθεί λύση στην εξόφληση παραστατικών με επιταγές τρίτων.

Αναλυτικά η επιστολή:

mechanical adv 2021

ΘΕΜΑ: «Μεταφορικό Ισοδύναμο – εξόφληση παραστατικών με επιταγές τρίτων»

apostolakis adv 2

Κε Υπουργέ,

Στην ΚΥΑ 2020 για την Δράση Μεταφορικό Ισοδύναμο έχει συμπεριληφθεί ο όρος, «η εξόφληση των παραστατικών μεταφοράς ΔΕΝ δύναται να πραγματοποιηθεί με επιταγή τρίτων».

Αυτό είναι ουσιαστικά ανέφικτο για μεγάλα αγροτικά  σχήματα (Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ΟΠ, κ.α.) καθώς οι κύριοι πελάτες αυτών των σχημάτων (σούπερ μάρκετ κ.α.) αδύνατον να εξοφληθούν τα τιμολόγια πώλησης αγροτικών προϊόντων σε 60 μέρες, ως ορίζει ο νόμος, αλλά σε περισσότερες μέρες ( ίσως και πολύ περισσότερες σε κάποιες περιπτώσεις).

Αποτέλεσμα αυτού είναι η άντληση ρευστότητας από το αποθεματικό κάθε σχήματος για την εξόφληση των παραπάνω παραστατικών, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν οι επιταγές αυτών των πελατών, για τον συγκεκριμένο λόγο.

Να σημειωθεί  επίσης ότι στην δύσκολη συγκύρια που διανύουμε, η οικονομική ρευστότητα κάθε  συλλογικού σχήματος, είναι απαραίτητη για την στήριξη των μελών του στην παραγωγική διαδικασία.

Σας καλούμε να τροποποιήσετε αυτόν τον όρο στη νέα ΚΥΑ 2021 και αν είναι δυνατόν να έχει αναδρομική ισχύ. Υπάρχουν περιπτώσεις σήμερα τέτοιων σχημάτων, οπού απορρίπτονται από δικαιούχοι για αυτό το αίτιο.

Ευελπιστούμε στη θετική σας ανταπόκριση.

Εκ του Δ.Σ.

Ο  Πρόεδρος
Γαϊτάνης Ιωάννης

Ο Γεν. Γραμματέας
Βιαννιτάκης Μιχαήλ

zygos gif 2020b
wind one adv
cna stream
Stream+https://www.cna.gr
Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
bbq stories2020
karnagioadv 2021
neratzoulis neo
bakaliko lagos
kera tours2019 adv
adv zuper service 2019
jooble