ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Αποξηραμένα έντομα θα χρησιμοποιούνται σε προϊόντα διατροφής;

Ένα ολόκληρο αποξηραμένο έντομο μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σνακ ή ως συστατικό σε μια σειρά προϊόντων διατροφής, για παράδειγμα ως σκόνη σε πρωτεϊνικά προϊόντα, μπισκότα ή ζυμαρικά. Τη χρήση αυτή των αποξηραμένων κίτρινων σκουληκιών ως νέο φαγητό ενέκριναν τα κράτη μέλη μετά από σχετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Πρόκειται για την πρώτη άδεια κυκλοφορίας που δόθηκε στην ΕΕ για την χρήση εντόμων ως νέο τρόφιμα, αφού είχε προηγηθεί μια αυστηρή επιστημονική αξιολόγηση από τον EASA.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Μάλιστα, η στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» προσδιορίζει τα έντομα ως εναλλακτική πηγή πρωτεΐνης, που μπορεί να υποστηρίξει τη μετάβαση της ΕΕ σε ένα πιο βιώσιμο σύστημα τροφίμων. Ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι καταναλώνουν έντομα κάθε μέρα.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) χαρακτηρίζει τα έντομα ως μια υγιή και εξαιρετικά θρεπτική πηγή τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, πρωτεΐνες, βιταμίνες, φυτικές ίνες και μέταλλα. Η επίσημη απόφαση της Επιτροπής θα εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

kingeight 2021a neratzoulis neo bakaliko lagos
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button