ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Από 25/11 οι αιτήσεις κορωνοενίσχυσης θερμοκηπιακών ΚρήτηςΣχεδόν 7 μήνες μετά το τέλος της πρώτης καραντίνας και 9 μήνες μετά την έναρξη του κλεισίματος της μαζικής εστίασης, ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για την ενίσχυση λόγω πανδημίας κορωνοϊού των παραγωγών μιας σειράς από αγροτικά προϊόντα που επλήγησαν: θερμοκηπιακά Κρήτης (τομάτα, αγγούρι, μελιτζάνα), ελιά Καλαμών, ανοιξιάτικη πατάτα και πρώιμο καρπούζι υπό κάλυψη.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η σχετική πλατφόρμα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία την ερχόμενη Τετάρτη 25 Νοεμβρίου. Βέβαια, οι παραγωγοί των συγκεκριμένων προϊόντων ελπίζουν ότι θα έχουν αρκετό χρόνο στη διάθεσή τους για να υποβάλουν την αίτησή τους και να συγκεντρώσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, ενώ απεύχονται το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν τα προβλήματα που προέκυψαν με το κορωνοεπίδομα των ελαιοποιήσιμων ελιών ύψους 30 ευρώ/στρέμμα.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Σύμφωνα με το από 9/11/2020 σχετικό ΦΕΚ, όπου αναφέρονται και τα επιμέρους ποσά ενίσχυσης, το σύνολο της δαπάνης εκτιμάται σε περίπου 38 εκατομμύρια ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ενισχύσεις ανά προϊόν διαμορφώνονται ως εξής:

swell adv 2021

Α) Για τις επιτραπέζιες ελιές ποικιλίας Καλαμών σε όλη τη χώρα 70 ευρώ ανά στρέμμα.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Β) Για το πρώιμο καρπούζι χαμηλής κάλυψης σε όλη τη χώρα 300 ευρώ ανά στρέμμα.

Γ) Για την ανοιξιάτικη πατάτα σε όλη τη χώρα 215 ευρώ ανά στρέμμα.

Δ) Για την ντομάτα θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 540 ευρώ ανά στρέμμα.

Ε) Για το αγγούρι θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 232 ευρώ ανά στρέμμα.

ΣΤ) Για τη μελιτζάνα θερμοκηπιακής καλλιέργειας στην Περιφέρεια Κρήτης σε 300 ευρώ ανά στρέμμα.


Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button