ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Άνοιξαν οι αιτήσεις για επιδότηση 30 ευρώ ανά κυψέλη έως 10 ΦεβρουαρίουΔηλώσεις στα Κέντρα Μελισσοκομίας καλούνται να κάνουν οι μελισσοκόμοι που ενδιαφέρονται για ένταξη στις Δράσεις 3.1 και 3.2 που επιδοτούν την αντικατάσταση και μετακίνηση των κυψελών στα πλαίσια των μελισσοκομικών προγραμμάτων 2021, με την προθεσμία να λήγει στις 10 Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι μελισσοκόμοι κάτοχοι τουλάχιστον 20 μελισσιών με μελισσοκομικό βιβλιάριο σε ισχύ που ενδιαφέρονται να αγοράσουν επιδοτούμενες κυψέλες αντικατάστασης με το εθνικό πρόγραμμα 2021 -Δράση 3.1- εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων, έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου 2021 για να καταθέσουν σχετική αίτηση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στα Κέντρα Μελισσοκομίας.

mechanical adv 2021

apostolakis adv 2

Το ποσοστό αντικατάστασης ανέρχεται σε 10% επί των κατεχόμενων κυψελών. Οι κυψέλες θα μπορούν να αγοράζονται και να εξοφλούνται μέχρι και τις 20 Μαΐου 2021. Δεκτά θα γίνονται τιμολόγια αποδείξεις λιανικής πώλησης και αποδείξεις εξοφλήσεως αυτών με ημερομηνία έκδοσης από 1η Αυγούστου 2020 έως και 20 Μαΐου 2021.

Η αξία της κάθε κυψέλης αντικατάστασης καθορίζεται μέχρι του ποσού των 30 ευρώ, ενώ το ποσοστό αντικατάστασης ανέρχεται σε 10% επί των κατεχόμενων κυψελών.

swell adv 2021

Επίσης, μέσω της Δράσης 3.2 «Οικονομική στήριξη της νομαδικής μελισσοκομίας» ενισχύεται μέρος της δαπάνης για τη μετακίνηση κυψελών από τον συνήθη μόνιμο τόπο εγκατάστασης- έδρα της μελισσοκομικής εκμετάλλευσης σε άλλον ή αντίστροφα καθώς και πιθανές ενδιάμεσες μετακινήσεις με σκοπό τη βέλτιστη δυνατή εκμετάλλευση των ανθοφοριών και των μελιτοεκκρίσεων.

kingeight 2021a detorakis adv jul2021< bakaliko lagos

Η περίοδος μετακίνησης των κυψελών δηλώνεται από την 1η Ιανουαρίου έως τη 10η  Φεβρουαρίου κάθε μελισσοκομικού έτους και πραγματοποιείται από τις 11 Φεβρουαρίου έως και τις 20 Ιουνίου του αντίστοιχου μελισσοκομικού έτους.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου του 2021 για να καταθέσουν σχετική αίτηση στο κέντρο μελισσοκομίας Δωδεκανήσου μαζί με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Η υλοποίηση της δράσης εκ μέρους των δικαιούχων προϋποθέτει ότι μετακινούν κατά τη διάρκεια κάθε μελισσοκομικού έτους τουλάχιστον το 40% των κατεχομένων κυψελών που δηλώνουν σε μία μετακίνηση ή περισσότερες.


Σχετικά άρθρα

Back to top button