Nbaxevanis

Europlan
KOSA
AGORA

Στους 5 καλύτερους γαστρονομικούς προορισμούς εστιατόρια του Αγίου Νικολάου

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ξέρατε ότι η Αθήνα φιγουράρει ανάμεσα στους πιο δημοφιλείς γαστρονομικούς προορισμούς στον κόσμο; Όχι άδικα, αφού οι εποχές που ο μουσακάς και το τζατζίκι ήταν ό,τι καλύτερο είχε να προσφέρει η χώρα στους επισκέπτες της έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αλλά τα καλύτερα εστιατόρια δεν βρίσκονται πια μόνο στην Αθήνα. Αν κι εσείς επιλέγετε έναν προορισμό διακοπών με βάση και το καλό φαγητό, δείτε οπωσδήποτε τις παρακάτω προτάσεις, γιατί η χώρα μας έχει όχι μόνο πολλές ομορφιές, αλλά και πολλές νοστιμιές.

NOVA

Κέρκυρα

Βενετσιάνικος αέρας, περπάτημα στα λιθόστρωτα γραφικά σοκάκια και ο ήχος από τις φιλαρμονικές είναι βέβαιο ότι θα σας ανοίξουν την όρεξη για παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο, αλλά και ιταλικά πιάτα. Σε ποια άλλη ελληνική πόλη θα μπορούσατε να καυχηθείτε ότι χορτάσατε πολιτιστική κληρονομιά; Top γαστρονομική επιλογή: Etrusco

Mechanical Solutions

Έχει συμπεριληφθεί αρκετές φορές σε λίστες με τα καλύτερα εστιατόρια όχι μόνο της χώρας, αλλά και του κόσμου. Βραβευμένη με Χρυσό Σκούφο, η κουζίνα του Etrusco παντρεύει δημιουργικά την ιταλική γευστική παράδοση με τα φρέσκα υλικά της ελληνικής γης, και σερβίρει τα πιάτα σε μια όμορφη αυλή περιτριγυρισμένη από κήπο.

Ο Σεφ Έκτορας Μποτρίνι τιμά το όνομα του πατέρα του, Ετρούσκο, ο οποίος άνοιξε το ομώνυμο εστιατόριο το 1992, εγκαταλείποντας την Τοσκάνη για χάρη της Κερκυραίας συζύγου του.

Πού αλλού θα φάτε:

Στο Βενετσιάνικο Πηγάδι στην πλατεία Κρεμαστής, στον Αρίστο για á la carte μενού απαιτήσεων, στο Pomo d’ Oro στην παλιά πόλη, στην Αυλή στον κόλπο της Γαρίτσας με θέα το παλαιό φρούριο, στην Κληματαριά στις Μπενίτσες για αυθεντικά τοπικά πιάτα, στης Τούλας για φρέσκο ψάρι στην παραλία Αγνί και στον Τρύπα στο χωριό Κυνοπιάστες, με ατμόσφαιρα μικρού μπακάλικου και αυθεντικές κερκυραϊκές σπεσιαλιτέ.

Για επιδόρπιο, περάστε από τα παραδοσιακά γαλακτοπωλεία Παπαγιώργης και Περικλής-Αλέξης για χειροποίητο παγωτό και παραδοσιακές κρέμες.

Μύκονος

Το νησί των ανέμων καταφέρνει να κρατά το κυκλαδίτικο χρώμα του και παράλληλα να αγκαλιάζει κάθε διεθνή τάση με μοναδικό τρόπο. Οι επιλογές είναι πάρα πολλές, το επίπεδο πάρα πολύ υψηλό (αστέρια Michelin, Χρυσοί Σκούφοι και κάθε είδους βραβεία γαστρονομίας), αλλά και οι τιμές επίσης ανεβασμένες.

Για όσους, ωστόσο, θέλουν να γευτούν γεύσεις του κόσμου με ελληνική αύρα, η Μύκονος είναι προορισμός γεύσεων που δεν πρέπει να αγνοήσετε. Μην ξεχνάτε ωστόσο, να δοκιμάσετε τοπικές σπεσιαλιτέ όπως κρεμμυδόπιτα, μελιτζανοπίλαφο και σκορδομακάρονα. Top γαστρονομικές επιλογές: Matsuhisha Mykonos & Φωκός

Φαίνεται κλισέ, αλλά κανένας οδηγός για τη Μύκονο δεν είναι πλήρης αν δεν αναφέρει το Matsuhisha και το μενού του και το μενού του πολυβραβευμένου σεφ Nobu Matsuhisha, κυρίως επειδή ήταν από τα εστιατόρια που η επιρροή τους διαμόρφωσε τον γαστρονομικό χάρτη του νησιού.

Αν είναι η πρώτη σας επίσκεψη, προτιμήστε το μενού Omakase για να δοκιμάσετε όσο δυνατόν περισσότερες γεύσεις. Μην παραλείψετε να απολαύσετε black cod, ένα από τα καλύτερα signature πιάτα του Nobu.

Ωστόσο, επειδή η Μύκονος δεν είναι μόνο ακριβά εστιατόρια και ασιατική κουζίνα, για κάτι με περισσότερο ελληνικό χρώμα και πολύ πιο προσιτές τιμές προτείνουμε τον Φωκό στην ομώνυμη παραλία, με φρέσκα ψάρια, πρωτότυπες σαλάτες με φρέσκα υλικά και ήσυχο περιβάλλον, μακριά από κοσμικότητες.

Πού αλλού θα φάτε:

Στο Ό,τι απόμεινε, δεν θα φάτε αυτό που περιγράφει με χιούμορ το όνομα της ταβέρνας, αλλά εκλεκτά κρέατα. Εξαιρετικά πιάτα γύρω από το κρέας θα απολαύσετε επίσης στο M-eating.

Ο Μπακόγιας στον Γιαλό, ο Νικόλας στην Αγία Άννα Παράγκας και το Captain’s στη χώρα θα σας σερβίρουν φρέσκα θαλασσινά και τοπικές λιχουδιές, ενώ οι λάτρεις της κουζίνας της Άπω Ανατολής θα βρουν καταφύγιο στα Kensho, Kiku, Ling Ling Hakkasan, Jackie O και στη fusion κουζίνα του Nikkei.

Από μικρές ταβέρνες, δοκιμάστε το Kiki’s στον Άγιο Σώστη και το Κουτούκι του Λημνιού στον Άγιο Στέφανο, με θέα τη Δήλο. Για μοντέρνα ελληνική κουζίνα επισκεφθείτε τα Bakalo, Bill & Coo, Thea, Lady Finger και Principote, και για ιταλική κουζίνα το D’ Angelo. Φεύγοντας, πάρτε μαζί σας φυσικά λούζα και κοπανιστή.

Κρήτη – Άγιος Νικόλαος

Κανείς δεν θα φύγει από την Κρήτη με το παράπονο ότι δεν έφαγε καλά. Τα ντόπια κρέατα, οι παραδοσιακοί τρόποι ψησίματος, τα τυριά και η ρακή είναι μόνο η αρχή. Τα τελευταία χρόνια, ένας τουριστικός προορισμός του νησιού έχει τραβήξει την προσοχή των καλοφαγάδων, σε απόσταση αναπνοής από την κοσμοπολίτικη Ελούντα, τις σμαραγδένιες παραλίες της και την απόκοσμα μυστηριώδη Σπιναλόγκα.

Ο Άγιος Νικόλαος έχει στο κέντρο του μια λίμνη που επικοινωνεί με τη θάλασσα και δημιουργεί ένα γραφικό σκηνικό, ενώ είναι προικισμένος με βραβευμένα εστιατόρια. Top γαστρονομικές επιλογές: Ocean restaurant & Κρούστας

Το εστιατόριο Ocean του Daios Cove Luxury Resort προσφέρει ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και γαστρονομικές προτάσεις υψηλού επιπέδου. Αλλά για όσους προτιμούν πιο παραδοσιακές γεύσεις σε προσιτές τιμές, βγείτε λίγο πιο έξω από τον Άγιο Νικόλαο και ακολουθήστε τον δρόμο για το ορεινό χωριό Κρούστας, όπου θα βρείτε την ομώνυμη ταβέρνα. Μια αυθεντική εμπειρία Κρητικών γεύσεων περιλαμβάνει ντόπια κατσίκια, οφτό, σιουφιχτά, κολοκυθοανθούς, ζεστή στάκα, ξύγαλο και εφτάζυμα παξιμάδια, από τα χέρια των γυναικών του χωριού.

Πού αλλού θα φάτε:

Στο Πιάτο στην παραλία Αμμούδι, στο Καρνάγιο για πλούσιες μερίδες θαλασσινών, στο σκαρφαλωμένο πάνω στο βράχο piano restaurant Migomis, στο Χρυσοφυλλίς για ρακομεζέδες, στο Calypso του ξενοδοχείου Elounda Peninsula, στο Ferryman στην Ελούντα με θέα την αμμουδιά, και στο Καρνάγιο μέσα στον Άγιο Νικόλαο.

Για επιδόρπιο ζητήστε μυζηθρόπιτες με μέλι (γνωστές και ως σφακιανές πίτες στη δυτική Κρήτη).

Σαντορίνη

Καθώς αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως, η Σαντορίνη δεν θα μπορούσε να μην προσφέρει στους επισκέπτες μια ανώτερη γαστρονομική εμπειρία, αφού όχι μόνο διαθέτει εξαιρετικά ξενοδοχεία με φροντισμένα εστιατόρια, αλλά η ιδιόμορφη γη της προσφέρει μερικά από τα πιο ιδιαίτερα υλικά για δημιουργία στα χέρια ευφάνταστων σεφ, με πρωταγωνιστές τη φάβα και το ντοματάκι. Top γαστρονομική επιλογή: Σελήνη Πηγή: www.lifo.gr


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...

Σχετικά άρθρα

Back to top button