GMG Constructions

Gruppo

BOX Cafe
Tech Hub
Cosmos Fashion
BBQ Stories
AGORA

Seven 7: Το βιολογικό ελαιόλαδο από το Αρκαλοχώρι

Σουρλάτσο Cafe

Στο Αρκαλοχώρι του Δήμου Μίνωα Πεδιάδας του Νομού Ηρακλείου Κρήτης παράγεται το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο Seven Crete. Η επωνυμία του προϊόντος προήλθε από την έρευνα των 7 χωρών που πραγματοποιήθηκε το 1960 από τον Αμερικανό Ancel Keys. Επιλέχθηκαν συνολικά 13.000 άτομα από 7 χώρες (Φιλανδία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Η.Π.Α., Ιταλία, Γιουγκοσλαβία και Ελλάδα). Η πληθυσμιακή ομάδα από το Δήμο Μίνωα Πεδιάδας είχε το μικρότερο ποσοστό θνησιμότητας διότι ακολούθησε διατροφή με βάση το ελαιόλαδο.

Με προσανατολισμό τη διάθεση στην αγορά αρίστης ποιότητας και γεύσης ελαιολάδου και με σεβασμό προς το περιβάλλον παράγεται το Seven Crete. Η καλλιέργεια του ελαιώνα ακολουθεί τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Οι ελαιώνες δεν οργώνονται αλλά πραγματοποιείται χλοοκοπή. Για τη λίπανση των δέντρων χρησιμοποιείται κοπριά και κομπόστ, το οποίο παρασκευάζεται από τον παραγωγό θρυμματίζοντας τα κλαδιά της ελιάς.

Επιπλέον, παρασκευάζεται υγρό βιολογικό λίπασμα με βάση το κομπόστ. Επισημαίνεται ότι δεν χρησιμοποιούνται εντομοκτόνα για την αντιμετώπιση των ζωϊκών εχθρών της ελιάς. Είναι πρακτική που δεν ταιριάζει στη φιλοσοφία του παραγωγού και την υψηλή ποιότητα ελαιολάδου.

Το άρωμα, η γεύση και το χρώμα του τελικού προϊόντος αποδεικνύει τον στόχο που έχουν θέσει ώστε να παραχθεί ο υγρός χρυσός με χαρακτηριστικά που ενισχύουν τον ανθρώπινο οργανισμό. Γι’ αυτόν τον λόγο η συγκομιδή του ελαιοκάρπου πραγματοποιείται στα τέλη Οκτωβρίου με αρχές Νοεμβρίου διασφαλίζοντας ότι τα αντιοξειδωτικά στοιχεία του ελαιολάδου βρίσκονται σε υψηλή περιεκτικότητα.

Mechanical Solutions

Τεντοτεχνική

Επιπλέον, το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες αεροστεγείς δεξαμενές, οι οποίες βρίσκονται σε κλειστό σκιερό και δροσερό χώρο. Η μεταφορά του ελαιολάδου από το ελαιοτριβείο στον χώρο αποθήκευσης πραγματοποιείται σε ανοξείδωτα δοχεία ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση του προϊόντος από πλαστικοποιητές.

Τέλος, ο χρόνος ανάμεσα στη συγκομιδή και την ελαιοποίηση δεν ξεπερνά τις 2 ημέρες. Ο παραγωγός απαιτεί από το ελαιοτριβείο η επεξεργασία του καρπού να γίνεται σε θερμοκρασία όχι υψηλότερη από τους 28 βαθμούς κελσίου.

Zuper Service

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Seven 7 Crete τηλεφωνικός στο +30 698 1358 800






Yiannis Jewellery


MECHANICAL - CLIMATHERM

Stream+

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Back to top button