AGORA

Ολες οι απαντήσεις σχετικά με την αποχή των εξεταστών οδήγησης – Τι ισχύει με τον νέο νόμο

– Τι ισχύει από 01/10/2018 με την αποχή των εξεταστών – Τι αναφέρει ο νέος νόμος ότι θα ισχύσει από 04/03/2019 

ΝΟΜΟΣ 4599/2019 (04.03.2019)

brands heaven2021

– Που βρισκόμαστε 4 μήνες μετά την ψήφιση του νέου νόμου

  • Από 01/10/2018 – 28/02/2019 είχαμε ΑΠΟΧΗ των εξεταστών από τα καθήκοντα τους, λόγω μη καταβολής από το ΥΜΕ του ειδικού επιδόματος για τις εξετάσεις οδήγησης (δοκιμασία προσόντων & συμπεριφοράς)
  • Από 04/03/2019 έχει ψηφιστεί και τεθεί σε ισχύ (μετά από διαβούλευση και με μεγάλη καθυστέρηση), νόμος για τις εξετάσεις οδήγησης (Ν.4599), που προβλέπει για όλες τις κατηγορίες οδήγησης και τους υποψήφιους οδηγούς τις εξής αλλαγές (συνοπτικά)
  • Α) ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ 2 ΣΤΑΔΙΑ

(ΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)

neratzoulis neo

1Ο ΣΤΑΔΙΟ ( ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ)

ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΕΤΑΣΤΗ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΟΧΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΥΧΟΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ.

2Ο ΣΤΑΔΙΟ (ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ)

  • Η ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α ΕΧΕΙ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΣΤΟ 1Ο ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΗ.
  • ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ/Α ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΑΣΙΩΝ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ (ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ) ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ (ΠΑΡΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ).
  • Β) ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΤΙ

1) ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ)

2) ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΚΙΝΗΤΩΝ (ΚΛΩΒΟΙ)

3) ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ ΟΔΗΓΩΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΟΥΝ ΜΕ ΚΑΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ)

ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΚΑΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΗΛΙΚΙΑΣ ΑΠΟ 17 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΩ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ (ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΗ ΟΔΗΓΗΣΗ)

– Σε τοπικό επίπεδο μετά από περίπου 4 μήνες ψήφισης του νέου νόμου και 9 μήνες αναμονής και ταλαιπωρίας των πολίτων και των εκπαιδευτών οδήγησης, μόλις την Παρασκευή (14/06/2019) ξεκίνησαν οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για τις κατηγορίες των μοτοσυκλετών (ΑΜ,Α1,Α2,Α) (υπάρχει ο κατάλληλα διαμορφωμένος και διαγραμμισμένος χώρος), αναμένωντας τις επόμενες ημέρες να ξεκινήσουν και οι εξετάσεις για τις άλλες κατηγορίες οχημάτων (Β,C,D,E) – (εκκρεμεί η έγκριση του χώρου) και να προχωρήσουμε σταδιακά  στην εξυπηρέτηση – αποσυμφόρηση του μεγάλου αριθμού των υποψήφιων οδηγών που περιμένουν να αποκτήσουν το δίπλωμα τους.

Υ.Γ.1. Γενικότερα να διευκρινίσουμε ότι πρόκειται για ένα νομοθέτημα, που παρουσιάζει πολλές δυσκολίες στην εφαρμογή του και απαιτεί πολλές υπουργικές αποφάσεις για να τεθεί σε πλήρη ισχύ, άρα και πολύ χρόνο.

Υ.Γ 2. Από την δική μας πλευρά ως εκπαιδευτές οδήγησης & κυκλοφοριακής αγωγής του Αγίου Νικολάου κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να προχωρήσουν άμεσα οι εξετάσεις χωρίς άλλες καθυστερήσεις και συγκεκριμένα

1) Έχουμε λάβει μέριμνα για εύρεση κατάλληλων χωρών για διαμόρφωση και αδειοδότηση αυτών (με δικά μας έξοδα και χρόνο).

2) Παρέχουμε συνεχή ενημέρωση στους υποψηφίων, για τα νέα δεδομένα της ισχύουσας νομοθεσίας για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία τους κατά τις ημέρες των εξετάσεων.

3) Έχουμε άμεση και καθημερινή επικοινωνία με την Δνση Μεταφορών Αγίου Νικολάου (προϊστάμενος – υπάλληλοι εξεταστές) για την εξεύρεση λύσεων όσον αφορά τις παριστάμενες επιτροπές εξεταστών (μέρες – ώρες – διαθέσιμοι υπάλληλοι) για την ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολίτων.

4) Τέλος έχουμε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Μεταφορών για τυχόν εξελίξεις η αλλαγές που προκύψουν στον νέο νόμο,αλλά και του τι συμβαίνει στις υπόλοιπες συγκοινωνιακές περιοχές ανά την Ελλάδα.

 

Με εκτίμηση

ΖΕΡΒΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ & ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
Newsroom

Το CNA είναι μία προσωπική δικτυακή ιδέα του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, η οποία υλοποιήθηκε το 2000, για όσα αφορούν στην πολιτική, στην κοινωνία και στον πολιτισμό, που αυτά συμβαίνουν στην Κρήτη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Το CNA από το 2000 κάνει μεγάλη προσπάθεια για να κρατηθεί στην επιφάνεια του ενδιαφέροντος, με συνέπεια, εγκυρότητα, σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, με συνεχείς αλλαγές, ανανεώσεις, διασφάλιση της «ασφαλούς» επίσκεψης, καθώς και προσθήκες νέων υπηρεσιών.-

Σχετικά άρθρα

Back to top button