AGORA

Καρνάγιο: Το γευστικό μεδούλι της Κρήτης αναδεικνύεται δημιουργικά

Στα 31 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας το δικό μας Καρνάγιο.

Στο εστιατόριο-θεσμός του Γιώργου Μαρκάκη στον Άγιο Νικόλαο, με θέα στην πανέμορφη Λίμνη Βουλισμένη, η κρητική κουζίνα και τα τοπικά υλικά είναι σοβαρή υπόθεση. Ο έμπειρος σεφ Νίκος Αργυρίου ταξιδεύει ανά τη Μεγαλόνησο για να φέρει τα καλύτερα τοπικά προϊόντα, όπως το μαγκίρι (χειροποίητο­ ζυμαρικό με ιστορία που πάει αιώνες πίσω) από τη Μεσσαρά ή το γαλένι (τυρί κρέμα) από το Ρουκάνι Τεμένους. Τα πιάτα συνδυάζουν το… μάθημα τοπικής διατροφικής ιστορίας με τη δημιουργικότητα και τη σύγχρονη γαστρονομική ματιά.

Το φετινό μενού μάς βάζει σε πειρασμό με επιλογές όπως ζεστός ντάκος με αβγό μάτι, στάκα φτιαγμένη από τους ίδιους και ψημένη ντομάτα με καπνιστό χοιρινό και σταφιδελιές, λαμπούκα (λασιθιώτικο ψάρι) καπνιστή, αρωματισμένη με δρακόντιο (βότανο), θράψαλο γεμιστό με χόντρο, μυρωδικά και αρωματισμένη κρέμα τυριού με θρύμπα (άγριο θυμάρι του βουνού με μοναδική ένταση), βετούλι (μικρό, φουριάρικο ζυγούρι) με γαλένι και τσιγαρίδες, ριζότο τριών δημητριακών με ημίλιαστες ντομάτες, καψαλισμένη παλαμίδα και πικάντικη σάλτσα αγγουρίδας αρωματισμένη με μαντζουράνα.

ΤIP Το «Καρνάγιο» μόλις απέκτησε, ακριβώς απέναντι, ένα νέο, πιο exclusive «αδερφάκι», τη «Φυσαλίδα», με κελάρι για πριβέ οινογνωσία, γκουρμέ κρητική κουζίνα και τοπικό πρωινό. 

Το καρνάγιο θα το βρείτε Κ. Παλαιολόγου 1 & 24, Λίμνη Αγίου Νικολάου, Κρήτη, 2841025968

Πηγή
Αθηνόραμα

CNA Stream

Αλλάζουμε την ενημέρωση σας...
Close