Nbaxevanis

Europlan
KOSA
AGORA

Καίτη Γραφανάκη: Η σημασία της ταξιδιωτικής ασφάλισης

BOX CAFE
DROP Cafe Palermo TECH HUB

Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος της ζωής, είτε είναι για τουριστικούς είτε για επαγγελματικούς λόγους.

Ολοένα και περισσότερο, οι αποστάσεις μικραίνουν, οι ορίζοντες ανοίγουν. Το ταξίδι από τη φύση του είναι μια πολύ ωραία και ενδιαφέρουσα διαδικασία και τίποτα δεν πρέπει να ανατρέψει τον αρχικό σχεδιασμό του. Κάποια απρόοπτα, όπως η καθυστέρηση της άφιξης των αποσκευών ή η απώλειά τους, η κλοπή χρημάτων και τιμαλφών αλλά και ένα ενδεχόμενο ατύχημα στη διάρκεια του ταξιδιού, δεν πρέπει να γίνουν αξεπέραστα εμπόδια. Και δεν θα γίνουν εμπόδια με ένα καλό πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης από το ασφαλιστικό γραφείο της Καίτης Γραφανάκη.

Mechanical Solutions

Ταξιδιωτική ασφάλεια τι είναι;

Σου προσφέρει την ταξιδιωτική βοήθεια που χρειάζεσαι σε κάποιο ταξίδι σου, σε Ελλάδα και εξωτερικό.  Δηλαδή, σου εξασφαλίζει μια σειρά από ταξιδιωτικές καλύψεις για συνηθισμένα απρόοπτα, όπως η καθυστέρηση πτήσης, η απώλεια αποσκευών και εγγράφων ή η ακύρωση ενός προγραμματισμένου ταξιδιού.

Τι καλύπτει συνήθως ένα συμβόλαιο ταξιδιωτικής ασφάλισης;

Συνήθως καλύπτει:

 • Ιατροφαρμακευτικά έξοδα από ατύχημα ή αιφνίδια ασθένεια
 • Έξοδα επαναπατρισμού σε περίπτωση που δεν είναι δυνατόν το ταξίδι να συνεχιστεί για λόγους υγείας
 • Έξοδα υγειονομικής μεταφοράς από το τόπο ενός ατυχήματος προς το πλησιέστερο νοσοκομείο
 • Έξοδα για μεταφορά και διαμονή συνοδού σε περίπτωση εισαγωγής σε νοσοκομείο
 • Έξοδα ακυρωτικών ματαίωσης ή αναβολής ταξιδιού για λόγους υγείας
 • Νομική προστασία στο εξωτερικό
 • Απώλεια αποσκευών
 • και πολλές ακόμη καλύψεις, ανάλογα με το συμβόλαιο που θα επιλέξεις.

Πόσο απαραίτητη είναι η ταξιδιωτική ασφάλιση πριν το ταξίδι;

Αν αποφασίσεις να ταξιδέψεις χωρίς ασφάλεια ταξιδιού, καλό είναι να γνωρίζεις τα προνόμια που σου παρέχει στο εξωτερικό, ειδικά στην Ε.Έ., το κοινωνικό σου ταμείο. Στην περίπτωση ιδιωτικής ασφάλισης που προβλέπει τη κάλυψή σου και για νοσηλείες στο εξωτερικό, καλό είναι να γνωρίζεις ότι η ασφαλιστική εταιρία θα σε αποζημιώσει μόνο αφού της προσκομίσεις τους εξοφλημένους λογαριασμούς. Όταν λοιπόν συμβεί «κάτι» εκτός Ελλάδας πρέπει:

 • Να πληρώσεις όλα τα έξοδα.
 • Να προσκομίσεις στον ασφαλιστικό σου φορέα όλα τα σχετικά έγγραφα, δηλαδή διαγνώσεις, εξετάσεις, συνταγογραφήσεις, τιμολόγια, αφού πρώτα τα έχουμε θεωρήσει στην πλησιέστερη προξενική αρχή.
 • Να μεταφραστούν τα έγγραφα από την υπηρεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
 • Λαμβάνοντας υπ όψιν το υψηλό κόστος των υπηρεσιών υγείας στο εξωτερικό – ειδικά σε χώρες όπως Η.Π.Α. & Καναδάς, η ταξιδιωτική ασφάλεια είναι αναγκαία ανεξάρτητα από την χώρα που θα ταξιδέψεις, έχεις – δεν έχεις συμβόλαιο υγείας.

Είναι εύκολη η επιλογή ασφάλειας ταξιδιού;

Το ασφαλιστικό γραφείο της Καίτης Γραφανάκη, προσφέρει πληθώρα προγραμμάτων ταξιδιωτικής ασφάλισης. Τα κριτήρια που διαμορφώνουν το κόστος της είναι η ηλικία, οι χώρες που πηγαίνουμε, η διάρκεια του ταξιδιού, η συχνότητα και η φύση του και οι καλύψεις που επιθυμούμε. Άρα, επιλέγεις το πρόγραμμα που θεωρείς ότι ανταποκρίνεται στις ανάγκες σου ή στο budget σου!

Πόσο καιρό πριν το ταξίδι πρέπει κάποιος να ασφαλιστεί;

Οι χρόνοι έκδοσης των συμβολαίων ταξιδιωτικής ασφάλισης διαφέρουν από εταιρία σε εταιρία. Οπότε, καλό είναι πριν ασφαλιστείς, να ενημερωθείς πρώτα σχετικά με τους χρόνους έκδοσης. Σε περίπτωση που η επίδειξη συμβολαίου ασφάλειας ταξιδιού αποτελεί προϋπόθεση για την έκδοση βίζας προς τη χώρα που ταξιδεύεις (π.χ. Κούβα), τότε θα πρέπει να φροντίσεις να ασφαλιστείς άμεσα.

Το ασφαλιστικό γραφείο της Καίτης Γραφανάκη στον Αγιο Νικόλαο Λασιθίου, διαθέτει την εμπειρία και τις καλύτερες προτάσεις της ασφαλιστικής αγοράς. Επικοινωνείστε σήμερα στο 28410-22703 ή στο 6976227555 για ένα προσωπικό ραντεβού, με σκοπό να ενημερωθείτε για όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και λεπτομέρειες σχετικά με την ταξιδιωτική σας ασφάλιση.


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button