e2

Κρητσωτάκη Ιωάννα

Ονομάζομαι Κρητσωτάκη Ιωάννα και διαμένω μόνιμα στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης. Είμαι παντρεμένη με το Χαρίδημο Δρακωνάκη, με καταγωγή από την Ελούντα και έχουμε ένα γιο 13 ετών, το Μιχάλη. Πτυχιούχος του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κάτοχος πιστοποιητικού «Διοίκησης και οργάνωσης εκπαιδευτικών μονάδων» , του «Ιnternational Diploma in Travel and Tourism» από τη Vellum International και “Μarketing στην εστίαση” από τη Hoteltraining.

Έλαβα πιστοποίηση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη «Διαπολιτισμική και Συμπεριληπτική εκπαίδευση» Γνωρίζω άριστα Αγγλικά (κάτοχος Proficiency) και υπολογιστές. Έχω απασχοληθεί στο παρελθόν ως ωρομίσθια και αναπληρώτρια καθηγήτρια θεολόγος σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περιφερειακή ενότητα Κρήτης ,παράλληλα με την καλοκαιρινή μου απασχόληση σε ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής όπου κατοικώ.

Έχω λάβει το “βραβείο Δασκαλάκη”, ως μια εκ των 70 καλύτερων ξενοδοχουπαλλήλων της Κρήτης το 2017, με ταυτόχρονη αρθογραφία θεολογικού περιεχομένου σε τοπικά ΜΜΕ, συμμετοχή σε εσπερίδες και ομιλίες π.χ. 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου συνεργασία Παγκρητίου Συνδέσμου Θεολόγων και Ι.Μ. Πέτρας και Χερρονήσου-Αύγουστος 2020 (διαδικτυακή επανάληψη σε συνεργασία με την Ι.Μ. Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου το Νοέμβριο 2020), συμμετοχή στη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων π.χ. “Τα Πάθη τα Σεπτα”, υπό την αιγίδα του ΠΑΟΔΑΝ (2015).

Πρόσφατα περάτωσα μεταπτυχιακές σπουδές στη “Σχολική Θρησκευτική Αγωγή” στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ αυτή την περίοδο απασχολούμαι ως υπάλληλου ξενοδοχείου. Έχω διατελέσει μέλος, γραμματέας και αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Αγίου Νικολάου, με ταυτόχρονη παρουσία ως τακτικό μέλος της ΣΕΠΕΔΑΝ(2016-2023). Τον Ιούνιο του ‘23 εξελέγην ως μέλος του Δ.Σ. Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης.


Άρθρα & Απόψεις

Ποιος φταίει; | της Ιωάννας Κρητσωτάκη

«Ενωτική Κίνηση Πολιτών»: Η Ιωάννα Κρητσωτάκη υποψήφια με τον Μανώλη Μενεγάκη

Για τις εκλογές που πλησιάζουν, οι πολίτες οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση, ως θεσμός, υπερασπίζεται σε τοπικό επίπεδο τη δημοκρατία, καθώς και την επίλυση ουσιαστικών προβλημάτων των πολιτών. Για αυτό το λόγο, οι πολίτες πρέπει να είμαστε μπροστά στις αποφάσεις που λαμβάνονται, καθώς επηρεάζεται η καθημερινότητά μας, η οποία ή βελτιώνεται ή χειροτερεύει. Τα πρόσωπα, που επιλέγουμε θα παίξουν σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία των θεσμών. Ο ενεργός πολίτης είναι χρήσιμος, γιατί με τη δραστηριότητά του χτίζει το μέλλον και για τις επερχόμενες γενεές.

Επειδή όλοι οι πολίτες, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, μπορούν να προσφέρουν στα κοινά, είναι αναγκαίοι για την κοινωνία και το θεσμό της δημοκρατίας, ενώ εκείνοι που πιστεύουν στην απαξίωση των κοινών, στην ουσία, παραμένουν σε «ύπνωση» και τιμωρούν την κοινωνία που τους χρειάζεται. Τίποτα δεν άλλαξε με την απραξία, τίποτα δεν εξελίχθηκε. Τίποτα δεν αναδιαρθρώθηκε, τίποτα δεν αποκτήθηκε με αδράνεια, αντιθέτως, χάθηκαν πολλά. Μέσα από τα κοινά, οι πολίτες πρέπει να αγωνιζόμαστε για το καλύτερο και αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι ένας λόγος παραπάνω. Πρέπει να καταλάβουμε πως ο ψηφοφόρος έχει τη δύναμη να αλλάξει το μέλλον της χώρας και του τόπου του…


Ραδιοφωνικές συνεντεύξεις

«Χωρίς Δεσμεύσεις»: Η πρώτη προεκλογική συνέντευξη της υποψήφιας δημοτικής συμβούλου κας Ιωάννας Κρητσωτάκη


Back to top button