e1

Ορφανάκης Βασίλης

Ονομάζομαι Βασίλης Ορφανάκης. Γεννήθηκα και μεγάλωσα στον Άγιο Νικόλαο. Οι γονείς μου είναι από την Τουρλωτή Σητείας. Ο πατέρας μου, Μιχάλης Ορφανάκης, ήταν ναυτικός και η μητέρα μου, Χρυσούλα Ορφανάκη, είναι συνταξιούχος δημόσιος υπάλληλος (πρώην Διευθύντρια του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Λασιθίου και υπάλληλος της Διεύθυνσης Μεταφορών & Επικοινωνιών ΠΕ Λασιθίου).

Είμαι παντρεμένος με τη Γεωργία Καλύβα, Διευθύντρια του 4ου Νηπιαγωγείου Αγίου Νικολάου και Αντιπροέδρο της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  (ΣΕΠΕΔΑΝ).  Έχουμε δύο παιδιά, την Καλλιόπη και τον Μιχάλη.

Είμαι πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης και κάτοχος του Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών «Πληροφορική και Πολυμέσα» του ΤΕΙ Κρήτης.

Το 2001, μετά από επιτυχή εξέταση μέσω ΑΣΕΠ διορίστηκα σαν εκπαιδευτικός πληροφορικής στο ΕΠΑΛ Αγίου Νικολάου (τότε ΤΕΕ). Στα επόμενα χρόνια αποσπάστηκα στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου, στη θέση του Υπεύθυνου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, έχοντας στην αρμοδιότητά μου όλες τις σχολικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Από τον Ιούλιο του 2022 και μετά είμαι διοικητικός υπάλληλος στη ΔΔΕ Λασιθίου και Προϊστάμενος του Τμήματος Δ’ Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών.

Σαν καθηγητής πληροφορικής του ΕΠΑ.Λ. Αγίου Νικολάου, είχα λάβει μέρος και διακριθεί σε συνεργασία με συναδέλφους και με ομάδες μαθητών, τους οποίους και ευχαριστώ από καρδιάς, σε καινοτόμες δράσεις, αποσπώντας θετικά σχόλια, ακόμα και από τον Αθηναϊκό τύπο.

Το Νοέμβριο του 2015 βραβεύτηκα από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής στο Υπουργείο Παιδείας για το βέλτιστο σενάριο «Καθοδήγηση Lego Mindstorm με τη χρήση του App Inventor», στα πλαίσια του προγράμματος «Αίσωπος».

Γνωρίζω άριστα την αγγλική γλώσσα και συμμετείχα ενεργά σε καινοτόμα ερευνητικά ευρωπαϊκά προγράμματα, αλλά και σε προγράμματα ERASMUS.

Έχω παρακολουθήσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και παράλληλα, ως επιμορφωτής, έχω συμμετάσχει σε πάρα πολλές σημαντικές επιμορφωτικές συναντήσεις συναδέλφων μου, τόσο της Πρωτοβάθμιας όσο και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στο ενεργητικό μου επίσης έχω αρκετές εισηγήσεις και παρουσιάσεις σε σχολεία αλλά και σε διάφορες εκδηλώσεις με θέματα Νέων Τεχνολογιών και Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο.

Είμαι κριτής εργασιών σε αρκετά συνέδρια πληροφορικής και έχω κάνει δεκάδες δημοσιεύσεις σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και περιοδικά, με θέματα που αφορούν στην Επιστήμη των Υπολογιστών και τη διδακτική διαφόρων θεμάτων όπως προγραμματισμός για αρχάριους, ρομποτική κ.ά.

Ως μαθητής είχα ασχοληθεί ενεργά με τη συμμετοχή μου στα μαθητικά συμβούλια, κάτι που συνέχισα στα φοιτητικά μου χρόνια. Από το 2005 – 2011 διετέλεσα Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Πληροφορικής Ανατολικής Κρήτης, το 2008 – 2010 ήμουν μέλος, Οργανωτικός Γραμματέας και Ταμίας του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λασιθίου. Από το 2011 μέχρι το 2019 ήμουν μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2012 – 2013 είχα τη θέση του Αντιπροέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Αγίου Νικολάου. Από το 2014 έως το 2019 ήμουν Αντιπρόεδρος και Ταμίας της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου.

Το 2017 έως το 2019 ήμουν Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου.

Τέλος, έχω διατελέσει αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Λασιθίου για δύο συνεχείς θητείες, ενώ το καλοκαίρι του 2011 συμμετείχα και ως μέλος του Διευρυμένου Συμβουλίου Επιλογής Διευθυντών Σχολικών Μονάδων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λασιθίου.

Από το 2019 μέχρι και σήμερα είμαι Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αγίου Νικολάου και της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγίου Νικολάου (ΣΕΔΕΔΑΝ).

Πρωταρχική αξία για μένα είναι ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. Ο ΧΩΡΟΣ μέσα στον οποίο δρα και ο ΧΡΟΝΟΣ. Με σεβασμό στον ΧΩΡΟ (περιβάλλον) αλλά και στον ΧΡΟΝΟ (ιστορία-πολιτισμό) θα προσπαθήσω να συμβάλω με όλες μου τις δυνάμεις για να αναδείξουμε  τη μέγιστη αξία του ΑΝΘΡΩΠΟΥ, που δυστυχώς ακόμα στις μέρες μας είναι ζητούμενο.

Συντάσσομαι με τον συνδυασμό «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ» με επικεφαλής τον Θωμά Χαριτάκη, γιατί με νέους ανθρώπους και με ανθρώπους που ξέρουν να συνεργάζονται  μοιραζόμαστε τις ίδιες σκέψεις και τις ίδιες αγωνίες, που αφορούν στην βελτίωση των συνθηκών στον Δήμο μας και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.


Ραδιοφωνικές συσντεύξεις

«Χωρίς Δεσμεύσεις»: Με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο κο Βασίλη Ορφανάκη

 


Το προφίλ μου στο facebook

Σχετικά άρθρα

Back to top button