ΚΡΗΤΗ

Θα δοθούν 8 εκατομμύρια ευρώ για το Κέντρο Αποκατάστασης Νεάπολης

(Τελευταία Ενημέρωση στις: 21.04.2017 | 09:03)

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την ανάθεση της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Νεαπόλεως Διαλυνάκειο».

Η απόφαση αναφέρει:

  • Αναθέτουμε στον Περιφερειάρχη Κρήτης την αρμοδιότητα έγκρισης της προμελέτης, της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής και των τευχών δημοπράτησης του έργου: «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης στο Γ.Ν.- Κ.Υ. Νεαπόλεως Διαλυνάκειο», με βάση τα θεωρημένα σχέδια από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου μας, τα οποία εκπονήθηκαν από την Περιφέρεια Κρήτης, με την απαραίτητη προϋπόθεση να ληφθούν υπ΄ όψη οι επισυναπτόμενες παρατηρήσεις της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας.
  • Ο προϋπολογισμός του έργου, ανέρχεται σε οκτώ εκατομμύρια Ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των επιβαρύνσεων και του Φ.Π.Α. (24%)). Το ποσό αυτό ορίζεται ως ανώτατο όριο προϋπολογισμού του έργου.
  • Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και οι διαδικασίες υλοποίησής του θα ξεκινήσουν μετά την έκδοση απόφασης ένταξης πράξης στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Κρήτης 2014 – 2020.

Σε δήλωση του ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης αναφέρει:

Με απόφαση που υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης και αναρτήθηκε στην Διαύγεια, δρομολογείται το έργο «Τμήμα Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης» στο Γενικό Νοσοκομείο – ΚΥ Νεάπολης «ΔΙΑΛΥΝΑΚΕΙΟ». Με την απόφαση, εκτός των άλλων, προβλέπεται αποκέντρωση των διαδικασιών για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης του.

​Η κυβέρνηση τηρεί την δέσμευση της για την υλοποίηση ενός έργου ιδιαίτερα σημαντικού, που ήταν όνειρο των κατοίκων της περιοχής αλλά με μεγάλη σπουδαιότητα για ολόκληρη την Κρήτη. Ένα έργο που θα συμβάλλει καθοριστικά στην βελτίωση και αποκατάσταση της υγείας όσων έχουν ανάγκη, και θα δώσει ώθηση στην τοπική οικονομία.

Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΣΥΡΙΖΑ