Ηράκλειο: Συνεδρίαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου εφήβων της πόληςΗ πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εφήβων του Ηρακλείου, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στην αίθουσα «Ελευθερίου Βενιζέλου» στην Λότζια, όπου συζητήθηκαν θέματα, όπως το προσφυγικό, ο πολιτισμός, ο τουρισμός, ο αθλητισμός, η καθαριότητα, η ανακύκλωση, τα αδέσποτα ζώα, οι έφηβοι και οι εξαρτήσεις από τοξικές-ναρκωτικές ουσίες κα.

Στον χαιρετισμό του, ο δήμαρχος, Βασίλης Λαμπρινός, καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και ευχήθηκε καλή επιτυχία στις συνεδριάσεις.

«Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων ευελπιστούμε ότι θα αποτελέσει ένα ουσιαστικό βήμα επικοινωνίας και έκφρασης για τους νέους πολίτες του τόπου μας και θα εξελιχθεί σε θεσμό» ανέφερε ο κ. Λαμπρινός.

Επίσης, επεσήμανε ότι πρόκειται επί της ουσίας για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με στόχο την εξοικείωση των μαθητών με τον ρόλο και την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, την ανάδειξη της σημασίας των δημοκρατικών θεσμών στην σύγχρονη κοινωνία, αλλά και την αξία της συμμετοχής του πολίτη στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.

«Θέλουμε με απλά λόγια, μέσα από πρωτοβουλίες όπως το Δημοτικό Συμβούλιο Εφήβων, να συνδράμουμε στην διάπλαση πολιτών, που θα είναι ενεργοί και ενημερωμένοι και θα συμμετέχουν ουσιαστικά στα κοινά της πόλης.

Μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε πραγματικά σε ένα καλύτερο μέλλον» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Γιώργος Βλαχάκης, τόνισε: «Αυτό που επιδιώκουμε, κυρίως με τη σημερινή συνάντηση, είναι να ενθαρρύνουμε τους έφηβους δημοτικούς συμβούλους να συνεργαστούν μεταξύ τους, να γίνουν συνομιλητές με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να συμμετέχουν ενεργά στη δημόσια ζωή της πόλης μας».

Κατά την συνεδρίαση αναπτύχθηκε ένας γόνιμος διάλογος και ακούσθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για τα θέματα της πόλης, ενώ ο δήμαρχος, κατά τη συζήτηση που είχε με τους εφήβους για το προσφυγικό, τους ρώτησε αν έχουν αντίρρηση να συνυπάρχουν με παιδιά προσφύγων στο σχολείο τους και έλαβε αρνητική απάντηση από όλους.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσης, αντιδήμαρχοι, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και δημοτικοί σύμβουλοι, οι διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ηρακλείου, καθώς και εκπαιδευτικοί.