Ρύζι μπασμάτι με γαρίδες

437

Κάθε μέρα που ξημερώνει, η ίδια ερώτηση, τι μαγειρεύουν πάλι; Σήμερα λοιπόν επειδή περισσέψαν κάτι γαριδούλες απ τα Καθαροδευτεριάτικα, θα τις κάνω στο φούρνο με ντομάτα και μοτσαρέλα κι ένα ρυζάκι πιλάφι μούρλια.

Να σας πω πρώτα τι θα χρειαστούμε,

Λίγες γαρίδες, ένα πακέτο ας πούμε, κατεψυγμένες, καθαρισμένες έτοιμες,  ένα κουτάκι ντοματάκια κομμένα, στην διάλεκτο των μαγείρων κονκασέ,  λίγη μοτσαρέλα τριμμένη, έχουν σε πακετάκια στα σούπερ μάρκετ έτοιμες τριμμένες, αλατοπίπερο, τρεις πιπεριές κέρατο χοντροκομμένες, λάδι και ένα κύβο λαχανικών φρέσκο.

Για το ρύζι ένα πακέτο μπασμάτι, λίγο αλατοπίπερο και λίγο λάδι.

Ας ξεκινήσουμε από τις γαρίδες, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό να βράσει, μέχρι να βράσει το νερό, ανάψτε τον φούρνο να ζεσταθεί στους 180 βαθμούς, μόλις βράσει το νερό ρίχνουμε όπως είναι απ την κατάψυξη μέσα τις γαρίδες και τις βράζουμε πέντε λεπτά.

Τις σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί.

Τις βάζουμε μέσα στο πυρεξάκι μας και ρίχνουμε από πάνω τα κομμένα ντοματάκια και τις πιπεριές, αλατοπίπερο, τον κύβο που διαλύουμε σε λίγο ζουμί από τις γαρίδες που βράσαμε, το λάδι, λίγο ζουμί από το βράσιμο που κρατήσαμε και τα βάζουμε στον φούρνο για περίπου μια ώρα σκάρτα.

Τώρα ετοιμάζουμε το ρυζάκι μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο λάδι να κάψει, και ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το φέρνουμε μερικές βόλτες να τσιγαριστεί με το λάδι ελαφρά και ρίχνουμε μέσα σε αναλογία ένα φλυτζάνι ρύζι τρία νερό, το ζουμί από τις βρασμένες γαρίδες, αλατοπίπερο, χαμηλώνουμε στο ένα την φωτιά και αφήνουμε να βράσει σιγά σιγά μέχρι να πιει το νεράκι του κι είναι έτοιμο.

Μόλις περάσει και η ώρα με τις γαρίδες στο φούρνο και μειωθεί η σαλτσούλα, ρίχνουμε από πάνω την μοτσαρέλα, σβήνουμε τον φούρνο και αφήνουμε λίγη ώρα με σβηστό φούρνο και σερβίρουμε.

Κι εδώ οπωσδήποτε μια ωραία σαλάτα με κολοκυθάκιαβραστά και μπρόκολο, ένα ποτήρι λευκό κρασί και καλά νάμαστε…