Λαζάνια στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, της Ανθής…

418

Η Ανθή μας δίνει αυτή την υπέροχη συνταγή για τα λαζάνια, ας δούμε πρώτα τι θα χρειαστούμε. Λοιπόν, θα χρειαστούμε δυο κονσέρβες ντομάτα κονκασέ, 450gr κρέμα γάλακτος, κασέρι μαλακό και φυσικά ένα πακέτο λαζάνια!!

Για πάμε να το φτιάξουμε τώρα,

Με λίγο λάδι στην κατσαρόλα, λίγο αλάτι, πιπέρι και ένα κύβο λαχανικών, βράζουμε την ντομάτα μέχρι να γίνει η σάλτσα στεγνή.

Τρίβουμε το κασέρι από τον χοντρό τρίφτη.

Βράζουμε τα λαζάνια 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες, τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε με κρύο νερό ξεχωρίζοντας τα αν έχουν κολλήσει μεταξύ τους.

Σ ένα πυρέξ στρώνουμε το 1/3 από τα λαζάνια, αραιά και εντελώς ξεκολλημένα μεταξύ τους, 1/3 από την σάλτσα και 1/3 από το τυρί!

Επαναλαμβάνουμε άλλες δυο φορές!!

Στο τέλος από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τελειώνουμε με λίγο τυρί ακόμα.

Τώρα τελευταία κάνω και κάτι άλλο, ανακατεύω την κρέμα με την ντομάτα και έτσι δεν χρειάζεται να βάλω μόνη της την κρέμα στο τέλος, νομίζω πως είναι καλύτερο.

Ανάλογα με τον φούρνο, ψήνουμε για 40 λεπτά στους 160 βαθμούς η για μισή ώρα σε δυνατό φούρνο 180 βαθμούς!!!

Αυτό που θέλει προσοχή στο ψήσιμο είναι να μην στεγνώσει το φαγητό μας.

Συνοδεύεται από σαλάτα εποχής κι ένα ποτήρι κρασί, εγώ προτιμώ το λευκό με αυτά τα λαζάνια.

Κι όπως λέει και η φίλη Έφη Γιαλούση….bon appetit!!!!