Ατζέντα

Απρ
22
Κυ
Κριτσά: Το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου @ Κριτσά
Απρ 22 @ 09:00
Κριτσά: Το 6ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ορεινού δρόμου @ Κριτσά

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Αγίου Νικολάου ενημερώνει ότι ανέλαβε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τη διοργάνωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ορεινού Δρόμου του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών & Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Κριτσάς, στις 22 Απριλίου 2018.

Απρ
25
Τε
Αγιος Νικόλαος: Σεμινάριο ψηφιακών δεξιοτήτων της Google @ Επιμελητήριο Λασιθίου
Απρ 25 @ 17:30 – 19:00

Την Τετάρτη 25 Απριλίου, στις 5.30-7.00 μμ, στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Λασιθίου (Κούνδουρου 17, Αγ. Νικόλαος), θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα: “Ψηφιακές Δεξιότητες για τουριστικές επιχειρήσεις”. Το σεμινάριο υλοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» της Google και της Περιφέρειας Κρήτης και  διοργανώνεται με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου.

Μέσα από τo σεμινάριο, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν για επιτυχημένα παραδείγματα ψηφιακού μάρκετινγκ, καθώς και για τη χρήση βασικών διαδικτυακών εργαλείων για την προώθηση της επιχείρησής τους όλο το χρόνο, όπως η διαμόρφωση μίας ιστοσελίδας φιλικής προς όλες τις συσκευές,  η παρουσία τους σε ψηφιακούς τοπικούς καταλόγους, η χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης, κλπ.

Η πρωτοβουλία «Grow Greek Tourism Online» της Google πραγματοποιεί τόσο κατ’ ιδίαν συναντήσεις, όσο και ομαδικά σεμινάρια σε ψηφιακές δεξιότητες σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής παρουσίας των επιχειρήσεων του νησιού όλο το χρόνο. Η πρωτοβουλία τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης και εντάσσεται στις δράσεις της Εθνικής Συμμαχίας για την Ενίσχυση των Ψηφιακών Δεξιοτήτων και της Εργασίας στην Ελλάδα.

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς μπορείτε να αναπτύξετε την επιχείρησή σας χρησιμοποιώντας το διαδίκτυο και τα δωρεάν εργαλεία που είναι διαθέσιμα, δηλώστε συμμετοχή στο g.co/greektourism/crete, καθώς  λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Απρ
28
Σα
Ο 2ος τελικός του Εργασιακού Κυπέλλου Καλαθοσφαίρισης δήμου Αγίου Νικολάου @ Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Νικολάου
Απρ 28 @ 19:00
Απρ
29
Κυ
Πανελλαδική Εκστρατεία «Let’s do it Greece»
Απρ 29 όλη την ημέρα
Πανελλαδική Εκστρατεία «Let's do it Greece»

Η Περιφέρεια Κρήτης, για άλλη μια χρονιά στηρίζει την Πανελλήνια Εκστρατεία με τίτλο “Let’s do it Greece – Γίνε η αλλαγή που περιμένεις” και προσκαλεί τους φορείς, τις εθελοντικές οργανώσεις αλλά και τους ιδιώτες να συμμετάσχουν σε αυτήν.

Στόχος της εκστρατείας, με την συνεργασία-στήριξη και των Δήμων του νησιού,  είναι να ενωθεί η Ελλάδα στη μεγαλύτερη ταυτόχρονη εθελοντική δράση της χώρας, που οργανώνεται και συντονίζεται αποκλειστικά από εθελοντές, ως επί το πλείστων νέα παιδιά που αγάπησαν τον εθελοντισμό μέσα από το σχολείο.

Φέτος, για έβδομη συνεχή χρονιά δήμοι, φορείς, ομάδες εθελοντών, σχολεία και ενεργοί πολίτες θα συντονιστούν μέσα σε μία ημέρα, σε ολόκληρη τη χώρα, πραγματοποιώντας δράσεις εθελοντισμού με επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος.

Η ημέρα διεξαγωγής της δράσης για το 2018, έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Η φετινή συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει τους 150.000 εθελοντές πανελλαδικά. Η φετινή θεματική είναι “Νεολαία και Εθελοντισμός”, με τους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους της χώρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο ρόλος των Δήμων στην υλοποίηση της πανελλαδικής εκστρατείας είναι πολύτιμος για την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του περιβάλλοντος και τη φροντίδα των περιοχών τους.

Κάθε δήμος μπορεί να συμβάλλει υποστηρίζοντας τους τοπικούς φορείς και τις εθελοντικές ομάδες που ήδη έχουν εκπονήσει σχέδιο δράσης έτοιμο προς υλοποίηση ή οργανώνοντας μία ή περισσότερες δράσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι Δήμοι, εθελοντικές οργανώσεις αλλά και ιδιώτες μπορούν να λάβουν αναλυτικές πληροφορίες στο site www.letsdoitgreece.org, οργανώνοντας τη δική τους δράση ή ενισχύοντας κάποια από τις οργανωμένες δράσεις στην περιοχή τους. Στην ιστοσελίδα υπάρχουν αναλυτικές πληροφορίες, προτεινόμενα σχέδια δράσης και υποστηρικτικό υλικό.

Μαΐ
9
Τε
Διεθνής Ενωση Αστυνομικών: Το 34ο Πανελλήνιο συνέδριο στο Λασίθι @ Mirabello Hotel
Μαΐ 9 @ 10:00 – Μαΐ 13 @ 14:00
Διεθνής Ενωση Αστυνομικών: Το 34ο Πανελλήνιο συνέδριο στο Λασίθι @ Mirabello Hotel

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών – Τοπική Διοίκηση Λασιθίου ανακοινώνει στα μέλη της ότι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Τμήματος  που πραγματοποιήθηκε  της  05/7/2017 συζητήθηκε η πρόταση της Τοπικής Διοίκησης  Λασιθίου για την πραγματοποίηση του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου  στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου.

Μετά από την  αξιολόγηση των προσφορών που απέστειλε  η Τοπική μας Διοίκηση καθώς και την αναλυτική παρουσίαση του Προέδρου της Τοπικής Διοίκησης κατά τις εργασίες του 33ου Πανελληνίου Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2017 στο Βραχάτι Κορινθίας, αποφασίστηκε   το επόμενο Πανελλήνιο Συνέδριο να πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου, το χρονικό διάστημα από Τετάρτη 9 έως Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Τόσο η διαμονή όσο και οι εργασίες του 34ου Πανελλήνιου Συνεδρίου της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο  «MIRABELLO BEACH & VILLAGE».

Το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη της Τοπικής Διοίκησης Λασιθίου έχουν αρχίσει ήδη από την ανακοίνωση της εν λόγω απόφασης να εργάζονται πυρετωδώς  προκειμένου να εξασφαλίσουν την άψογη φιλοξενία στα μέλη της Δ.Ε.Α. που θα επισκεφθούν τον όμορφο νομό Λασιθίου.