www.katsigaroskritsas.com – Ποιοι το δημιούργησαν και για ποιους λόγουςΤο δημιουργήσαμε εμείς, είμαστε η οικογένεια του Βαγγέλη Βαρνακιώτη, κάτοικοι της περιοχής «Φαντή» στον κάμπο της Κριτσάς από το 2007 και είμαστε εμείς, που αντιστεκόμαστε και προσπαθούμε να σταματήσουμε το οικολογικό και ανθρωπιστικό αυτό θέμα που συντελείται από το ελαιουργείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς.

Το δημιουργήσαμε εμείς, που ταλαιπωρούμαστε με την έντονη -μέχρι κατάστασης ΣΟΚ- μυρωδιά του κατσίγαρου, αλλά και με αρκετά θέματα υγείας λόγω της τοξικότητας που προσδίδει, όταν τον αναπνέεις.

Το δημιουργήσαμε εμείς, που αναγκαζόμαστε τουλάχιστον 6 μήνες κάθε χρόνο να μην μπορούμε να βγούμε από το σπίτι μας, λόγω αυτού του φαινομένου.

Είμαστε εμείς που έχουμε αναστείλει τις δραστηριότητες που μπορεί να έχει μια οικογένεια, πολύ απλά γιατί η κατάσταση αυτή δεν μας το επιτρέπει.

Είμαστε εμείς, που έχουμε δεχθεί μία ατελείωτη κοροιδία από την προηγούμενη διοίκηση του συνεταιρισμού αλλά και της τωρινής διοίκησης η οποία έχει το θράσος να γράφει στις εφημερίδες («ΑΝΑΤΟΛΗ» της Πέμπτης 2/2/17 στην σελ. 7) ότι θα λύσει το πρόβλημα πολύ σύντομα, διατηρώντας τις 4 ήδη παράνομες δεξαμενές κατσίγαρου, αλλά κατασκευάζοντας και άλλες, διότι θέλουν να απορροφήσουν και την παραγωγή από το ελαιουργείο Λακωνίων, δηλαδή περίπου διπλάσια παραγωγή !!!

ΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ;

Δημοσίευσαν στην τοπική εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και πάλι ένα «παραμύθι χωρίς δράκο», μία μέρα μετά την μήνυση που δέχτηκαν και μία μέρα πριν την επιβολή του πρώτου προστίμου που τους επιβλήθηκε ύψους 10.000 ευρώ, από τις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος. 

Αυτοί λοιπόν θα δώσουν τη λύση στο πρόβλημα; 
Η μήπως θα βοηθήσει και το κόμμα που τους υποστηρίζει, όπως έγινε και με την ανακοίνωση που δημοσίευσαν στην τοπική εφημερίδα «ΑΝΑΤΟΛΗ» και στα άλλα Μ.Μ.Ε. για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στον πρόεδρο κο Νίκο Αφορδακό;

Εχουν το θράσος να κοροιδεύουν και πάλι, αυτοί που από το 2013 που είχε λήξει η άδεια περιβαλλοντικών όρων που είχαν από τις αρχές τις δεκαετίας του 90′, λειτούργησαν το εργοστάσιο παράνομα, πράξη που μας ανάγκασε για την περίοδο 2016-2017 να καταθέσουμε μήνυση εναντίον του προέδρου κου Νίκου Αφορδακού, για παράβαση καθήκοντος.

ΚΑΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ «ΔΡΑΚΟ»

Τριάντα (30) περίπου οικογένειες ταλαιπωρούνται στην περιοχή μας από το θέμα αυτό.
Δυστυχώς όμως, αδυνατούν να «φωνάξουν δυνατά».
Κάποιοι είναι μέτοχοι, κάποιοι είναι ελεύθεροι επαγγελματίες με Κριτσώτες πελάτες, άλλοι έχουν μαγαζιά με πελατολόγιο από την Κριτσά, κάποιοι πήγαν να ψιλο-διαμαρτυρηθούν και δέχθηκαν bullying (;) και πιέσεις (;) και υποχώρησαν (;), και κάποιοι άλλοι είναι συγγενείς με τους προέδρους και τα μέλη του Δ.Σ. του συνεταιρισμού.
Ετσι είναι η Ελλάδα μας και δυστυχώς αυτές είναι συνήθως οι φοβίες και οι συμπεριφορές.
Οταν όμως θα λυθεί το θέμα, σίγουρα θα ωφεληθούν και αυτοί και θα πάρουν βαθιά ανάσα στα σπίτια τους.

Οποιος επιθυμεί αναλυτικές λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτή, το κινητό μας τηλέφωνο είναι διαθέσιμο 24 ώρες : 6985123811
Ο αγώνας και η προσπάθεια που κάνουμε, δεν κρύβεται πίσω από κανένα κόμμα και κανένα οικονομικό συμφέρον.

Εμείς, δεν έχουμε πρόθεση να κλείσουμε το ελαιουργείο της Κριτσάς ούτε να βλάψουμε όσους έχουν οικονομικά συμφέροντα σαν παραγωγοί και μέτοχοι.

Εμείς, διαφωνούμε έντονα με τον τρόπο σκέψης και διαχείρισης μιας τόσο σοβαρής κατάστασης των εκάστοτε προέδρων, του πρώην κου Νίκου Ζαχαριάδη και του νυν κου Νίκου Αφορδακού. Με τους εν λόγω κυρίους, δεν έχουμε απολύτως τίποτα προσωπικό.

Εμείς, πιστεύουμε ότι το ελαιουργείο Κριτσάς πρέπει να συνεχίσει την λειτουργία του, αλλά θα πρέπει επιτέλους να υιοθετήσουν τις προτάσεις που τα τελευταία χρόνια από το 2011 τουλάχιστον έχουν στα χέρια τους οι διοικούντες και έχουν γίνει από τις αρμόδιες υπηρεσίες περιβάλλοντος. Επίσης να παραδειγματιστούν από άλλα ελαιουργεία της περιοχής μας για να δουν τον τρόπο που λειτουργεί το διφασικό σύστημα παραγωγής.

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΦΑΣΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Εμείς, δημιουργήσαμε αυτή την ιστοσελίδα για να έχουμε την δυνατότητα να ενημερώνουμε όσους το επιθυμούν, αντικειμενικά, γράφοντας μόνο αλήθειες, χωρίς παραπληροφόρηση, για ένα από τα μεγαλύτερα οικολογικά και ανθρωπιστικά θέματα που λαμβάνουν χώρα στην Κριτσά Λασιθίου. 

Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ ΣΕ 14 ΓΛΩΣΣΕΣ

Εμείς, μέσα από την ιστοσελίδα αυτή, θα διαθέσουμε ενημέρωση σε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες για θέματα περιβάλλοντος, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και σε όλο το κόσμο και θα πράξουμε ό,τι άλλο θα χρειαστεί για την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Βαγγέλης Βαρνακιώτης
Αναστασία Κουρίνου
Γιάννης Βαρνακιώτης
Γιώργος Βαρνακιώτης
Αννα Βαρνακιώτη