Κατατέθηκε μήνυση για «παράβαση καθήκοντος» εναντίον του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΚριτσάςΚατατέθηκε την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017 στο αστυνομικό τμήμα Αγίου Νικολάου Κρήτης, μήνυση από τον Βαγγέλη Βαρνακιώτη. εναντίον του προέδρου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κριτσάς, κου Νίκου Αφορδακού για «παράβαση καθήκοντος».

Ενώ όλοι στο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να γνωρίζουν ότι από το 2013 δεν υπάρχει άδεια περιβαλλοντικών όρων, στην μήνυση που κατατέθηκε ο πρόεδρος του συνεταιρισμού ερωτάται ποιος πήρε την απόφαση για την περίοδο 2016-2017 να λειτουργήσει το ελαιουργείο, χρησιμοποιώντας παράνομα για μία ακόμη φορά τις υπαίθριες δεξαμενές κατσίγαρου.

Εάν η απόφαση ήταν του διοικητικού συμβουλίου του συνεταιρισμού, θα πρέπει να προσκομίσει τα πρακτικά της απόφασης. Εάν η απόφαση ήταν προσωπικά δική του θα πρέπει να εξηγήσει ότι αφορά στο σκεπτικό της απόφασής του.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η απόφαση για να πέσει ο κατσίγαρος στις παράνομες δεξαμενές, αποτελεί σοβαρότατο αδίκημα αλλά και παράβαση καθήκοντος για τον κο πρόεδρο.

Στην εκπομπή του Κώστα Συλλιγάρδου στο «Ράδιο Κρήτη» στην πρωινή εκπομπή της Τρίτης 31 Ιανουαρίου 2017, ο Βαγγέλης Βαρνακιώτης ζήτησε από τους 980 μετόχους του συνεταιρισμού Κριτσάς να σηκώσουν το γάντι και να αναζητήσουν ευθύνες αλλά και καθαρή λύση στο πρόβλημα, με τους τρόπους που για πολλά χρόνια προτείνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες και που έχουν εφαρμοστεί και σε άλλα ελαιουργεία στον νομό Λασιθίου, όπως το ελαιουργείο του Κάτω Χωριού, των Λιμνών και άλλα.

Θα πρέπει ο κατήφορος αυτός να προβληματίσει όλους τους Κριτσώτες οι οποίοι είναι άνθρωποι με σοβαρότητα, συνέπεια, με αγάπη για το χωριό τους και είναι αδιανόητο μία ανίκανη διοίκηση – έτσι δείχνει τουλάχιστον μέχρι τώρα – όπως αυτή του αγροτικού συνεταιρισμού, να μην μπορεί να διαχειριστεί με σοβαρότητα και αξιοπιστία αυτή την κατάσταση με αποτέλεσμα να εκτίθεται όλο το χωριό με άσχημες συνέπειες, για όλους.

Καταλήγοντας, ζήτησε και από τους Λακωνιώτες παραγωγούς που θα συγχωνευθούν απ’ότι ακούγεται με τον συνεταιρισμό της Κριτσάς, να διερευνήσουν την κατάσταση και να πάρουν σοβαρές και σίγουρες αποφάσεις για το μέλλον τους.-