Nbaxevanis

Europlan
KOSA
ΑΠΟΨΕΙΣ

Είναι πολλά τα λεφτά (Ζαχ)άρη!

DROP 2 DROP 2
DROP Palermo TECH HUB
Europlan

Ενα απόφθεγμα λέει «πριν μιλήσεις βούτα καλά τη γλώσσα σου στο μυαλό σου». Δυστυχώς και ατυχώς για αυτούς, κάποιοι δεν το κάνουν. Και με στεναχωρεί όταν αυτό συμβαίνει και με πρόσωπα που δεν θα επιθυμούσα να έχω κάποια αντιπαράθεση. Ενα από αυτά είναι και ο κ. Ζερβός Ζαχαρίας και λυπάμαι γιατί είμαι υποχρεωμένος να απαντήσω σκληρά. Λυπάμαι, γιατί ήταν συμμαθητής και όχι μόνο.

NOVA

Λυπάμαι, γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει και αν δεν γνώριζε, να ρωτήσει τα κίνητρα και την επιχειρηματολογία μου, πριν κρίνει και πριν αποδώσει χαρακτηρισμούς, με την επιστολή του στην εφημερίδα «Ανατολή».

Επαγγελματίας της θάλασσας και προφανώς έχων συμφέροντα από τον τρόπο λειτουργίας (ή μη) της μαρίνας, λογικό είναι να ενοχλείται από την απαίτηση η λειτουργία να είναι σύννομη.

Mechanical Solutions

Αναμασά δε μια καραμέλα, κάνοντας συγκρίσεις, αλλά και επιδιώκοντας να μας πείσει ότι δεν υπάρχει κίνδυνος. Επιχείρημα, ότι όσοι ασχολούνται θα έπρεπε να έχουν πεθάνει. Τα ίδια που λένε κάποιοι φανατικοί καπνιστές. Μόνο ανόητοι επιχειρηματολογούν έτσι.

Υπάρχουν ουσίες, που έχουν συνέπειες καταγεγραμμένες. Σοβαρές, που αν αλλιώς ήταν, δεν θα είχαν απαγορευτεί και αντικατασταθεί με άλλες, ηπιότερων επιπτώσεων, αλλά και πάλι όχι ακίνδυνων.

Ο δε κ. Αλτσιάδης του Ιστιοπλοϊκού (που ουδέν μεμπτό βρήκε να πει κατά την επίσκεψη του κλιμακίου), στην ίδια γραμμή (τυχαία;) αναφερόμενος στην συλλογή των σεντινόνερων, έλεγε πως δεν υπάρχει λόγος να συλλέγονται(!). Τόσα πρόστιμα έχουν πέσει σε πλοία για απόρριψη τους στην θάλασσα. Προφανώς άδικα κατ” αυτόν.

Καθαρισμός με υδροβολή, χωρίς μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και διασποράς στο περιβάλλον.

Διάβασα ακόμα και για μέτρα προστασίας των εργαζόμενων(και εδώ ψεύδεται ο κ. Ζερβός), όταν η αλήθεια είναι πως ελάχιστοι τα χρησιμοποιούν. Και όταν δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο, όταν υπάρχουν άτομα που δηλώνουν δημόσια την ανυπαρξία του, τότε ποιο περιβάλλον και ποια υγεία των συνανθρώπων τους θα τους νοιάξει;

Οταν ΠΑΝΤΟΥ υπάρχουν υπολείμματα υφαλοχρωμάτων, και όταν ακόμα και ο πρόεδρος της ΔΑΕΑΝ δήλωσε για να δικαιολογήσει την κατάσταση ότι είναι από παλιά (δηλαδή πόσο;). Και επειδή είναι παλιά, δεν υπάρχει πρόβλημα; Είναι αυτό επιχείρημα; Και πόσο καιρό θέλουν για να καθαρίσουν τον χώρο; Υπάρχει τέτοια πρόθεση και απόφαση, τόσους μήνες που «παίζει» το θέμα;

Ομως ο αγαπητός Ζαχαρίας, μου προσδίδει πολιτική σκοπιμότητα. Είμαι υποψήφιος και δεν το γνωρίζω; Εχω εκφράσει προτίμηση και δεν το θυμάμαι; Ή μήπως, ακόμα και αν είχα, αυτό αναιρεί τα δικαιώματα μου ή καθιστά τις αλήθειες και τα επιχειρήματα μου σαθρά;

Αν κάποιοι έχουν πολιτική σκοπιμότητα, είναι αυτοί που δεν βάζουν τάξη για να συντηρούν πολιτική πελατεία μέσα σε αυτό το καθεστώς ανομίας.

Είναι όμως και οικονομικά τα συμφέροντα, προφανώς όχι δικά μου, αφού καμία σχέση δεν έχω με την δραστηριότητα. Εχουν όμως αυτοί που νομίζουν πως με τις πορδές θα βάψουν αυγά. Υπάρχουν κανόνες και ανάγκη για κατάλληλο εξοπλισμό. Και αυτός κοστίζει. Αποτελεί δε (εκτός των άλλων) αθέμιτο ανταγωνισμό για αυτούς τους λίγους που έχουν επενδύσει για να είναι σύννομοι. Εχουν αυτοί που αρνούνται να μπει τάξη και να προστατευτεί το περιβάλλον και η δημόσια υγεία. Που βρίζουν και απειλούν, ακόμα και παρουσία ή την κάλυψη των αρχών.

Μιλά ακόμα και για όψιμους οικολόγους. Δίκιο έχει. Προφανώς αγαπά και προστατεύει περισσότερο την θάλασσα και το περιβάλλον από εμάς του όψιμους. Υπήρξε και βαθμοφόρος ναυτοπρόσκοπος (Ενα παραπάνω). Μάλιστα για αρκετό καιρό, με αυτή την ιδιότητα και σε βάρος του χρόνου του, πήγαινε με διάφορες παρέες στο νησί, στα πλαίσια της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης υποθέτω. Να προστατεύσει την χλωρίδα και την πανίδα. Και όχι μόνο αυτό. Υπήρχε η φήμη πως κάποιοι ήθελαν να την καπνίσουν κιόλας (…). Μέχρι που κάποιοι κακοί (σαν και του λόγου μου) του πήραν το κλειδί…

Υπήρξε δε και μέλος του ΔΣ της ΔΑΕΑΝ, αλλά δεν άκουσα ποτέ έστω ένα σχόλιο του για την κακοδιαχείρηση, τα σκάνδαλα, τις αυθαιρεσίες, τα κρυφά χρέη, τους στημένους διαγωνισμούς, κλπ, κλπ. Δεν άκουσα ποτέ έστω και ένα σχόλιο για την ρύπανση. Που λόγω επαγγελματικής δραστηριότητας σίγουρα θα είχε γνώση. Μουγκαμάρα, ο κατά τα λοιπά λαλίστατος κ. Ζαχαρίας.

Οποιος θέλει να είναι γρανάζι του συστήματος, ανοιχτός είναι ο δρόμος. Οποιος πάλι δεν θέλει να μπει σε καλούπια, να συμβιβαστεί και να διαπλακεί, καλά κάνει και μιλά. Ειδικά όταν ξέρει τι λέει και γιατί.

Ενα είναι το συμπέρασμα ο κ. Ζερβός δεν είναι βλαξ, ούτε αφελής. Ομως είναι πολλά τα λεφτά (Ζαχ)άρη… Και μπροστά στο χρήμα και τα συμφέροντα, οικονομικά και πολιτικά, μερικοί δεν υπολογίζουν και δεν σέβονται τίποτα. Κρίμα…

blog.mirabelo.gr


- Ακολουθήστε το cna.gr στο Google News για όλες τις τελευταίες εξελίξεις.
- Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, με εγκυρότητα και αξιοπιστία, στο cna.gr
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Facebook
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Twitter
- Ακολουθήστε το cna.gr στο YouTube
- Ακολουθήστε το cna.gr στο Instagram


Οροι ανάγνωσης

Yiannis Jewellery

Σχετικά άρθρα

Back to top button